Erasmus(zo) nog op zoek naar eerste competitiezege

Na een gestaakte wedstrijd en een week hard trainen was het weer volle bak in eigen huis.
Erasmus ontving sv Donk uit Gouda.
Net als Erasmus, een jonge, gemotiveerde en strijdlustige ploeg.

Kort na de aftrap liet Donk merken dat ze graag wilde scoren, echter bleef dit uit.
De bal werd veelal rondgespeeld ter hoogte van de middencirkel.
Wilskracht en voor elkaar dat ene extra metertje willen zetten, zorgde ervoor dat Donk er veelal niet doorheen wist te komen. Positioneel stond Erasmus erg goed en sterk.
Halverwege de eerste helft wist Erasmus op een 1-0 voorsprong te komen door een goede verovering en uitbraak. Bas draaide zich mooi om de keeper en vond het net.
Hard werken en geduld beloond zich vanzelf!

Kort voor rust kreeg Donk een pingel. Wederom erg onnodig en eenvoudig cadeau gegeven, door de tegenstander op de hakken te trappen.
Voor je houden en naar buiten dwingen is voldoende. We hebben een goede doelman, wat ook weer bleek tijdens de wedstrijd. Roy hield de pingel geweldig uit het goal, waarbij de stand niet veranderde.

Erasmus ging met een goed gevoel de rust in. (1-0)

Een vermakelijke 2e helft zorgde aan beide kanten voor leuk spel en mooie kansen.
Donk op zoek naar de gelijkmaker en Erasmus op zoek naar de 2-0

Een foutje moet kunnen, luidt het gezegde. In dit geval niet.
De bal werd vanuit een dode spel moment te gehaast ingespeeld op een gedekte speler, waardoor de bal makkelijk veroverd werd en Erasmus het weer opnieuw moest proberen (1-1)

De laatste minuten tikten weg en beide teams waren op zoek naar de volle buit.
In de laatste minuten viel het voor Erasmus in elkaar. De buitenspelval werd opgeheven op wel 4 man van Donk.
Hierdoor kon Donk de bal vrij het doel in werken. (1-2)

Met menig blessureleed en onoplettendheid mocht Donk ook nog de 1-3 maken en ontsnapte zo aan een nederlaag.
Ondanks dat de teleurstelling groot was, heeft Erasmus hard gewerkt en geknokt, dat was zeker te zien.

Erasmus 3 (2e sel. elftal) ontving de Ster 2.
Een leuke en sportieve wedstrijd waarbij beide kanten veelal leuk voetbal en kansen lieten zien.
Erasmus maakte de kansen niet af, in tegenstelling tot de Ster.
Door een foutje in de dekking keek Erasmus tegen een 0-1 achterstand aan.
Voor rust werd het ook nog 0-2.
Kort na rust was het de aansluitingstreffer van Murat (1-2) Hierdoor ontstond er steeds meer vertrouwen in een comeback.
De comeback was er.. Alleen niet voor onze kant. Het werd weliswaar een doelpuntenfestijn..
Damian verrichtte nog een aantal mooie reddingen.. maar de Ster trok aan het langste eind..
Het werd uiteindelijk 2-6 voor de bezoekende ploeg. (waarbij Murat Aydin zijn 2e maakte)

De eerste competitiezeges blijven nog uit voor Erasmus, maar laat niet meer op zich wachten.
Aan inzet en beleving heeft het afgelopen weekend in elk geval niet gelegen.
Graag bedanken wij weer al onze toeschouwers voor de steun en aanwezigheid!!

Volgend weekend weer nieuwe ronden, nieuwe kansen!!

Erasmus 3 mag op bezoek bij HMC 4 om 12:00 uur
Erasmus 1 reist af naar Rotterdam voor een duel met HWD om 14:30 uur