Erasmus(zo) met goed gevoel de winterstop in

Erasmus mocht afgelopen zondag haar laatste wedstrijd spelen voor de winterstop.
Ditmaal was het een uitwedstrijd iets dichter in de buurt, namelijk tegen NOC Kralingen.

Voor Erasmus zijn dit belangrijke punten gezien de stand met nog 3 wedstrijden voorafgaand de her-indeling. Met alle overwinningen kan het met nog enig geluk plaatsen voor de promotie poule.
Hierbij moest er na voetballes tegen Cabauw en ASW ook van NOC worden gewonnen.
Tijdens het verloop van de eerste helft was snel te merken dat Erasmus niet goed in de wedstrijd zat. Misschien al vroegtijdig in de kerstsfeer?
Doordat wij wat gingen dwalen, kon NOC Kralingen er in de eerste instantie doorheen komen en kreeg ook zo kansen.. Toch was het Erasmus die zich “zoals enkele wedstrijden al” niet achter de feiten aan wilde lopen, en opende de score via Aimane (0-1).
De voorsprong duurde niet lang, via slordig balverlies werd de lange bal gehanteerd richting de spits van NOC.. die de bal helaas, maar wel fraai afrondde (1-1)
Gelijke stand.. Erasmus werd langzaam wakker te realiseren dat hier zeker niet verloren zal gaan worden.

Mooie combinaties zorgden voor mooie kansen. ook kansen die er echt wel in mogen. Het rendement was zeker te zien, door een mooie combinatie kon Marciano de 2-1 binnenwerken!
Marciano zijn eerste minuten na enkele weken uit de roulatie te zijn geweest, een mooie binnenkomer!
Vlak voor rust waren het wederom slordigheden die zorgde dat de warme thee stond te wachten met een 2-2 ruststand.

Tijdens de rust het moment om de koppies bij elkaar te steken en als een echte eenheid weer naar buiten te treden.
De toppers waren weer te zien. Wat een ommekeer de 2e helft en wat genieten. Ondanks dat direct na rust NOC Kralingen op een 3-2 voorsprong kwam was het Erasmus die het spel weer speelde waar we zo goed in zijn. Heerlijke combinaties, felle maar toegestane overtredingen en afdwingen waar we voor gekomen zijn.
Aimane (overigens man van de wedstrijd) was lekker bezig en liet een paar heerlijke acties zien, bezig met voetbal zijn en niet met andere dingen jongen! Dat resulteert toch hè?!
NOC zag de bui al hangen.. komt ie? jaja daar is de 3-3 via invaller Jamal. Jamal overigens sinds dit seizoen bij de club, binnenkomend als Engelstalige maar nu al vloeiend mee in discussie waarvan zijn favoriete zin “beetje beetje koud” .. dat snappen we in Nederland wel.

Na de 3-3 was het voor Erasmus erop en erover. Het laatste half uur had NOC niets meer te vertellen en was het eenrichtingsverkeer.
Ook Robin mocht weer eens aantreden voor een doelpunt (3-4) eens een keer wat anders dan een bijrol hebben bij doelpunten of in je eentje 3 man van de tegenstander op elkaar laten botsen, toch Robin?!
De 3-5 en tevens het laatste doelpunt was het Bas die neergehaald werd in de 16 waarbij Marnix “alweer” mocht scoren!..

Erasmus doet wat het moest doen en pakte 3 punten mee terug naar Den Haag..
Jammer maar waar is dat de concurrenten ook de punten pakte, aldus is het voor Erasmus niet meer haalbaar in de promotiepoule te komen.
Voor Erasmus is dit geen domper.. onze grootste doelstelling hebben we al in bezit!! een hechte groep vol plezier en kwaliteit. Op naar een scorend 2019!

Erasmus 3 speelde uit bij Quick..de nummer 2.
Ondanks enkele aanpassingen wegens “personele problemen” was het Erasmus dat via Edis een grote kans kreeg. De bal ging echter net voorlangs.
Iets later gaf Firat een voorzet, welke binnengewerkt door Furkan. (0-1)
De kansen waren er over en weer. Na een slechte fase aan het eind van de eerste helft keek Erasmus plots met een 3-1 achterstand richting de 2e helft.
Tijdens de rust werden de momenten goed benut om te bespreken wat er beter kon.
Dit was de 2e helft te zien, Erasmus was heer en meester. Firat en Murat trokken de stand naar 3-3, echter was het Quick dat nipt in de laatste fase langszij ging met een 4-3 overwinning.
Hard gewerkt , mooie aanvallen en doelpunten. Voetballend zijn er weer stappen gemaakt!

Erasmus 1 speelt haar eerste competitiewedstrijd weer op 27 januari.
Erasmus 3 speelt nog 2 wedstrijden waarvan de eerste aanstaande zondag om 12:00 uur thuis tegen Full Speed 4.

Namens de spelers en staf van de zondagselectie wensen wij een ieder prettige feestdagen en een voorspoedig 2019.
Graag zien we iedereen weer met 10 vingers langs de lijn!