Erasmus(zo) laat kostbare punten liggen (HWD 2-0 Erasmus)

Voor Erasmus is dit seizoen de zogeheten kwalificatiepoule van kracht.
Na de eerste ronde is de bovenste helft geplaatst voor de 3e klasse en strijd het nog om eventuele promotie naar de 2e klasse. De onderste helft strijd om handhaving in de 3e klasse en tegen degradatie.

Na 3 gespeelde wedstrijden staat de teller voor Erasmus nog altijd op 0 punten.
Met goede moed reisde Erasmus ditmaal af naar Rotterdam voor een duel met HWD. Een voor ons nog onbekende tegenstander.
Gezien de eerdere uitslagen betekende dit maar 1 ding. Winnen!
Erasmus was echter met hele andere aspecten bezig dan met de wedstrijd. Dit begon afgelopen week al met een matige trainingsopkomst.. Daarnaast waren het vooral randzaken, kleine opstootjes en dergelijke, die totaal niets met de wedstrijd te maken hadden, maar van grote invloed zijn op de voorbereiding.

Al snel na de aftrap was dit te zien. Erasmus was niet scherp en miste de focus.
Geen communicatie, uit de positie lopen, kort op de man dekken.. Hierdoor kon HWD de bal makkelijk rond laten gaan op zoek naar een doelpunt. HWD speelde eigenlijk het spel zoals wij allen van Erasmus gewend zijn.
HWD maakte voor rust de 1-0. Daarbij komen wij nog goed weg dat een toegekende penalty aan HWD niet overgenomen mag worden, door verkeerd aantreden bij het nemen van de pingel.

De ruststand 1-0

Na rust toonde Erasmus iets meer veerkracht, echter van korte duur. Ondanks dat HWD met 10 man kwam te staan door een directe rode kaart voor schelden, mocht de rechtsback vrij doorlopen met de bal en ook nog eens de 2-0 intikken.

Eindstand 2-0

De teleurstelling is enorm en was van de gezichten af te lezen, maar we weten allemaal waarom..
Bezig zijn met dingen die op het moment van voorbereiding tot na het laatste fluitsignaal, die totaal niet relevant zijn.
Hierdoor is de focus weg.. Erasmus is zowel op als buiten het veld een eenheid..
Daarom staan wij er komende week weer met z’n allen en gaan wij voor de eerste 3 punten!!

Erasmus 3 speelde zondag-ochtend op bezoek bij HMC
De wedstrijd bleef niet saai. Er werden maar liefst 11 treffers gemaakt aldus een waar spektakel.
Jammer genoeg voor Erasmus trok HMC aan het langste eind met een 6-5 overwinning.
Doelpuntenmakers aan Erasmus zijde waren Firat Aldogan 3x, Ricardo Tettero en Marco Hartgring

Komend weekeinde speelt Erasmus in Montfoort tegen MSV ’19. Kom ons aanmoedigen! De punten zijn hard nodig.
De overige teams zijn vrij in verband met Herfstvakantie.