Erasmus (zo) speelt gelijk tegen HMSH, 2e selectie-elftal onderuit bij VFC

Afgelopen zondag mocht Erasmus het opnemen tegen het bekende HMSH in de laatste ronde voor de beker.
Vanaf de aftrap was het Erasmus die erg scherp en fel aan de wedstrijd begon.

Zo werden er in de eerste minuten al 3 grote kansen gecreëerd, welke echter omgezet hadden moeten worden in doelpunten.

HMSH kwam er niet aan te pas, Erasmus domineerde de wedstrijd volledig.
Uit een gegeven vrije trap iets voor de cornervlag krulde Bas de bal de verre hoek in. Een goed bekeken en geweldige afronding (0-1)

Kort voor rust was Erasmus weer even afgeleid door bezigheden met de scheidsrechter, waardoor HMSH zich met een man meer situatie op gelijke hoogte zette (1-1)
Dit zijn de kleine dingen waar we echt iets slimmer mee om moeten gaan.

Na rust zocht HMSH iets meer de aanval op, echter kwam het moeilijk door de linies heen. Veelal werd er genoten van de beleving en werklust voor elkaar.
Enkele keren was het HMSH dat leek te gaan scoren, maar toch was het wederom Roy die zich liet gelden door een paar ballen op haast onmogelijke wijze eruit te houden. Geweldig keeperswerk.
Met strijd en karakter was het ook weer Erasmus die op voorsprong kwam. Door een goede aanval van achteruit kon Murat de bal intikken (2-1)

De wedstrijd werd enkele keren stilgelegd. Bepaalde overtredingen mogen best bestraft worden, echter liet de scheidsrechter dit na.
Hierdoor raakte Erasmus uit het spel, aldus ook nog met een rode kaart.

Kort voor het eindsignaal mocht HMSH ook nog een pingel inschieten als cadeau.
Eindstand 2-2

Voor Erasmus zit de beker er helaas op. Met een doelsaldo van +3 ten opzichte van Erasmus is HMSH op de 1e plaats geëindigd.
Erasmus is trots op het werk dat verricht is. Gezien de strijd, passie en beleving voelt deze wedstrijd als een overwinning.

voor het gehele fotoarchief van deze wedstrijd, zie https://sverasmus.nl/senioren-zondag/fotos-senioren-zondag/fotos/

Erasmus 3 (2e selectie-elftal) speelde haar laatste bekerwedstrijd uit tegen VFC en startte sterk.
Met goed positiespel en mooie aanvallen werden veel grote kansen gecreëerd. Echter lieten de doelpunten op zich wachten.
Vlak voor rust wist VFC wel het net te vinden via een penalty (1-0)

Na rust kwam Erasmus op gelijke hoogte. Via een rebound kon Jamal de bal hard het doel in werken (1-1)
Wederom werden veel grote kansen niet benut.
VFC maakte de enige kansen die ze kregen helaas wel af, en moest Erasmus het afzien met een 3-1 verlies.

Een geweldig weekend vol voetbal en passie gezien. Erasmus kan met een goed gevoel de competitie ingaan.

Aanstaande dinsdag 18 september speelt Erasmus zondag combi een oefenwedstrijd UIT tegen Quintus om 20:00 uur.