Erasmus Zaal wint topper tegen Loosduinen

Nadat ons zaterdagse Vlaggenschip afgelopen zaterdag het onderspit delfde tegen s.v. Loosduinen stond ons zaalteam voor de taak om het beter te gaan doen. Zoals vorige week al gemeld stond s.v. Loosduinen bovenaan de ranglijst maar in verliespunten was Erasmus toch echt de koploper met nog twee inhaalduels voor de boeg.

De spanning in sporthal Zuidhaghe was om te snijden en de vele Erasmus-toeschouwers zagen een nerveuze start van onze jongens. Wel direct de aanval opzoeken met snelle combinaties die wel de nodige kansen opleverden maar de volslanke keeper van Loosduinen hield zijn doel schoon.  Erasmus dicteerde, scoorde echter niet en dan gebeurt het vaak aan de andere kant wel en zo wist Loosduinen in de 9e minuut de score te openen, duidelijk tegen de verhouding in.

Erasmus bleef echter goed doorgaan en de beloning bleef niet uit: Jochem verraste de Loosduinen-doelman in de 16e minuut en vlak voor rust schoot Tolga de 2-1 binnen. Dat was lekker zo vlak voor rust.

Na rust hetzelfde beeld: Erasmus viel aan, Loosduinen parkeerde de bus en loerde op de tegenstoot. Maar al snel was het wederom Jochem die tussen de benen van de keeper door wist te scoren en even later op identieke wijze weer succesvol was en daarmee de stand op 4-1 bracht. De wedstrijd leek hiermee beslist. Loosduinen gaf zich echter nog niet gewonnen en wist vlak voor tijd toch nog twee maal te scoren waardoor er nog 5 spannende minuten volgden. Er werd echter niet meer gescoord en het eindsignaal werd dan ook met gejuich ontvangen. De belangrijke overwinning was een feit!

De stand is nu als volgt:

  1. Erasmus             14-39
  2. Loosduinen        16-39
  3. FC Westland      15-34

Er zijn nog de nodige wedstrijden (12!!!) te spelen maar het lijkt erop dat met deze overwinning een grote stap richting het kampioenschap is gezet!

Goed gedaan mannen!!!

En namens de spelers worden de vele aanwezige supporters bedankt voor hun komst!!