Erasmus zaal moest aan de bak

Vanavond zou Erasmus Zaal weer drie punten op gaan halen tegen FC Westland 7,  een middenmoter in de stand, zo was tenminste de verwachting. Al snel zou blijken dat het deze wedstrijd niet zo gemakkelijk zou gaan worden. In het gezellige zaaltje in een van de Verburch-sporthallen heerste een Engels sfeertje. De tribunes (lees banken) dicht op het veld zodat het aanwezige publiek zich middenin de wedstrijd waande.

Al eerder is gezegd dat deze nieuwe hogere klasse garant staat voor meer spannende wedstrijden. Westland nam al gelijk in de eerste minuut brutaal de leiding maar het duurde niet al te lang tot Erasmus iets terug deed. In de 5e minuut zorgde Jochem voor de 1-1, nog geen minuut later tikte Tommy de 1-2 binnen. Kasper zorgde in de 9e minuut voor de 1-3. Erasmus was duidelijk de betere ploeg maar Westland gooide behoorlijk wat fysiek in de strijd en wist zo terug te komen tot 2-3. Dylan wist de verschil weer op twee te brengen maar het laatste woord vlak voor rust was toch weer aan de tegenstander.

De tweede helft begon als de eerste…..een snelle goal van Westland bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte: 4-4. Hierna begon een spannende strijd. Westland met veel inzet, soms net tot aan het randje, in een enkel geval er zelfs net overheen, en Erasmus veel in balbezit, combinerend zoeken naar de kansen. Dat duurde bijna 20 minuten zonder dat de goalies een tegendoelpunt hoefden te incasseren. Met nog 4 minuen te gaan leek het op een gellijkspel af te stevenen maar uiteindelijk bracht Jochem redding. Twee doelpunten van zijn voet zorgden voor een toch wel verdiende 4-6 overwinning!

Goed blijven knokken mannen, geloof gehouden in de overwinning en het voetbal laten zegevieren!

Next match: Woensdag 13 November, aanvang 20.00 uur, tegenstander hekkesluiter dvv Delft, sporthal Hoogeveld.