Erasmus zaal laat winterdip achter zich

Eerder is al geschreven dat onze boys de korte winterstop slecht waren uitgekomen. Twee nederlagen op rij, gelukkig gevolgd door enig herstel vorige week met de overwinning op PGSVOGEL.

Vandaag was het zaak om tegen Maasdam deze lijn voort te zetten. En dat was voor de spelers ook duidelijk want meteen na het beginsignaal trokken onze mannen geconcentreerd ten aanval. De eerste 10 minuten werd de tegenstander overrompeld: maar liefst 4 maal werd er gescoord! Daniel al direct in de tweede minuut, daarna toch een onverwachte gelijkmaker maar Dylan K. (2x) en Dylan J. maakten Maasdam daarna snel duidelijk dat er vandaag voor hun niets te behalen viel. Halverwege de eerste helft tekende Kyle de 1-5 aan. Tot aan de rust was onze zaal-trots de scherpte even kwijt, er sloop wat nonchalance in de ploeg, gescoord werd er niet meer en achterin werd er wat ruimte weggegeven waardoor Maasdam met twee doelpunten de ruststand op 3-5 bepaalde.

Na de rust weer een scherp Erasmus. Goed en snel combinatiespel, leuk om te zien, resulteerde in vele kansen en dus ook weer de nodige goals, Nog 6 keer ging het balletje tegen de Maasdamse touwen door Dylan K, Kasper (2x), Dylan J. (2x) en Kyle. Maasdam kwam tot de helft en zo werd de eindstand 6-11.

Intussen is het behoorlijk spannend aan de top en lijkt het duidelijk welke ploegen de medailles gaan verdelen al is het nog lang niet zeker wie het goud, zilver en brons gaan omhangen gezien de huidige stand aan top:

  1. Erasmus             17-40
  2. Multicult              17-40
  3. ZVV Den Haag   17-39
  4. Stanga                16-30

A.s woensdag 5 februari staat de volgende wedstrijd op het programma. Tegenstander VCS, aanvang 20.00 uur, Sporthal Hoge Veld.