Erasmus Zaal dendert door

Dit seizoen heeft Erasmus er een nieuwe attractie bij namelijk een zaalteam, tegenwoordig Futsal geheten. En niet zomaar eentje maar een team met behoorlijk wat kwaliteiten in de gelederen.

Afgelopen maandag mocht het team aantreden in Maassluis tegen de plaatselijke MSV ’71. Dat op voorhand een overwinning behaald zou worden stond wel vast want een nadeel van een nieuw team beginnen is de indeling in de laagste klasse en deze klasse is voor onze nieuwelingen een ietsiepietsie te laag. Nou stond MSV ’71 ook nog eens laag in de klassering na 5 duels dus ……. moeilijk zou het vanavond niet worden.

Binnen de minuut was het al raak…..Dylan knalde van afstand hard raak en dit bleek het begin van een lange reeks van scores. Met de rust prijkte de 0-4 op het digitale scorebord. De spaarzame doelpogingen van MSV ’71 werden vakkundig gepareerd door gelegenheids-goalie Kasper.

Na de rust een moegespeeld MSV’71 die dan ook vanavond alle hoeken van de sporthal te zien kreeg . De ene mooie aanval na de andere, prachtige technische hoogstandjes, maar ook vermakelijke misverstandjes en het onverklaarbaar missen van opgelegde kansen. Maar goed, als zelfs Luuk een goal maakt zegt het toch wel wat en uiteindelijk gaf het scorebord een eindstand aan van 0 – 14. Iedereen kon door de onpartijdige rapporteurs op een dikke voldoende getrakteerd  worden :

Kasper: vanavond keeper, de nul gehouden, foutloze wedstrijd

Jochem: Veel loopvermogen, vanavond ook sterk in de afwerking, scoorde er maar liefst 5, waarvan 4 op rij in 1 helft…hoe heet dat?

Mike: Normaal de goalie, beetje statisch maar onnavolgbaar technische hoogstandjes met zijn razendsnelle voetjes, goed voor 2 goals en de nodige assists

Luuk: Werkt hard, laat een stijgende lijn zien maar vaak ongelukkig in de afwerking. Scoorde vandaag wel en wel de 13e………..

Daan: Onverzettelijk. Zowel voorin als achterin zeer belangrijk. Scoorde twee keer maar onderbrak ook vele aanvallen van de tegenpartij.

Richard: Zaalvoetballer pur-sang. Maakt de tegenstander helemaal gek met zijn bewegingen. Niet van de bal te krijgen, goede passeerbewegingen en weet altijd zijn medespelers goed aan te spelen. Liet vandaag 2 goals aantekenen.

Dylan: Opende zoals al gezegd in de eerste helft de score en deed dat na rust weer. Lekker energiek, oog voor medespelers en kan zowel aanvallend als verdedigend prima uit de voeten.

Al met al een makkelijke overwinning vanavond maar toch een leuke wedstrijd voor het (helaas spaarzaam) opgekomen publiek. Ik zou zeggen…..kom de volgende keer ook eens kijken! Hartstikke leuk!!

Een van de toeschouwers.