Eerste Erasmus pubquiz zeer geslaagd!

Afgelopen zaterdag is er voor het eerst op Erasmus een pubquiz georganiseerd. Met in totaal 12 teams en zo’n 50 deelnemers was de avond zeer geslaagd. Het deelnemend publiek varieerde van de handbaldames, tot spelers van zowel de zaterdag als de zondag tot vaste supporters binnen de club.

In totaal mochten de teams hun kennis toetsen aan de hand van 9 rondes. Om lekker in te komen begonnen we makkelijk. Vragen zoals ‘Wat is de kleur van de Nederlandse vlag?’ en ‘Hoeveel dagen telt de maand Augustus?’ bleken, zonder dat dit een verrassing is, geen hersenkrakers te zijn.

Andere rondes zoals ‘Sportvragen’, ‘Raad het land’, ‘Raad het kunstwerk’ bleek een iets grote uitdaging voor de kandidaten. Naast de vaste vragen waarin er in teamverband geantwoord moest worden, waren er ook twee rondes waarin de teamcaptains moesten bewijzen dat ze niet alleen goede leiders zijn, maar ook de hersenen bezitten. Een aantal waar- of niet waar vragen gevolgd door een laatste ‘Wie zit er als dichtste bij?’-vraag moest er voor zorgen dat er maar één teamcaptain overbleef. De teamcaptain won vervolgens extra punten voor zijn team.

De avond werd afgesloten met een ronde volop Fragmenten en een ronde met Muziekvragen. Van Philippe Goebbels tot Rafael Nadal en van de Dire Straits tot de Jeugd van Tegenwoordig. Ze kwamen allemaal voorbij!

De grote winnaars van de avond: de Lammetjes. Met 71 punten wisten ze de concurrenten voor te blijven en werden gekroond tot winnaars van de avond. Gevolgd door op de tweede plaats: standje 69 en de nummer drie van de avond: Tiny & Lau’s.

1e plaats: de Lammetjes (71 punten)

 

2e plaats: standje 69 (66 punten)

 

3e plaats: Tiny & Lau’s (64 punten)

 

Meest originele teamnaam: Lilliputters

 

Troostprijs: Quiz’t wel