DVC VE1 – sv Erasmus VE2: 7-0               

“Filosofie heeft meer aan voetbal dan voetbal aan filosofie.”

Zo leren wij, gewone stervelingen, door het voetbal het tragische in het leven kennen, wat aangrijpend is of diep treurig. Maar in voetbal leer je ook om te gaan met onverdiende winst, verdient verlies of met het idee dat pech constant om de hoek ligt – we praten nog steeds over het schot op de paal van Rob Rensenbrink in de finale van 1978. Voetbal is de perfecte metafoor voor ons leven, dat de gemoederen wellicht het gehele seizoen zal verhitten.

Het gehele seizoen bestaat voor ons uit groepswedstrijden waar we wekelijks naar uit zien. Wij verwachten niet dat die saai worden. Onze tactiek is gebaseerd op het “zuinig spelen” zoals grote landen als Spanje en Duitsland naar de volgende ronde willen komen. Of wij die volgende ronde gaan halen hangt meer van onze tegenstanders dan van onszelf af. Het is een feit dat er ieder jaar een jongere instroomt bij het veteranenlegioen. Wij de echte veteranen schuiven ieder jaar op richting… ja welke richting eigenlijk.

Vandaag dus de les “omgaan met verdient verlies”. DVC op alle fronten beter, voetballend, fitter, sneller, effectiever, en daar konden wij vrij weinig tegenover stellen, was de conclusie achteraf. We hebben het nog geprobeerd in het evaluatiegesprek in de kleedkamer: Voor dat je zelf de fout maakt moet je zorgen dat je geen fout maakt. Om te kunnen scoren moet eerst zelf de bal hebben.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het was het goed bedoelde achteraf gelul en we trokken de conclusie, jammer en volgende week beter. Dat we zelfs voorin de nul wisten te houden komt zelden voor, dus deze week werd zelfs de eer niet gered. Dus kan het wekelijkse overzicht met de topscoorders achterwegen blijven. Dat Angelo onze uitblinker was geloven jullie vast niet als je een 7-0 nederlaag ondergaat, maar dat was wel zo. Ojee nu verklap ik dat de uitslag nog hoger had kunnen uitvallen en dat was ook zo. Hé als je het zo bekijkt valt het eigenlijk best wel weer mee.

Tot snel weer.