DVC VE1 – sv Erasmus VE2: 6-3

Na de louterende ervaring van vorig jaar zouden we met de bus naar de “Bras” gaan om deze terplekke voor het doel te parkeren. Dit was de doordachte tactische ingeving van onze grote roerganger om het DVC zo lastig mogelijk te maken. Winnen zou er vandaag niet inzitten en de nederlaag moest zo klein mogelijk gehouden worden.

Een 5 mans achterhoede en een 4 mans middenveld met de punt naar achteren. De keeper voor de doorgeschoten ballen en spits Max moest het vandaag met afvallende ballen doen . Samen met 1 reserve en 2 man geblesseerd aan de zijlijn was het Erasmus compleet.  Met veel kracht, inzet en snelheid stonden we vanaf het begin onder druk. Ondanks hulp van de paal en goed keeperswerk wist DVC er na een 15 minuten 2 in te krijgen. Maar zoals altijd komen er ook voor ons kansjes en een daarvan wist Willem te benutten. Dan staat het toch “gewoon” 2-1. Geen paniek bij DVC want ze zetten er nog een tandje bij en met 4-1 gingen we de rust in. De tweede helft kwamen we wat verder van ons goal en vond DVC het wel best, tot we de 4-2 maakte (Willem) en nog wat kansen lieten liggen. DVC zocht voor de zekerheid meer de aanval en liep uit naar 6-2. Michel liet in de laatste minuten nog de 6-3 aantekenen maar toen was de pijp wel leeg.

Heren , we hebben ons kranig geweerd. Eerste helft verloren en tweede helft een verdienstelijk gelijkspel. Volgende week met dezelfde inzet valt er vast meer te halen.