Corona-update 1 september 2020

Beste Sportvrienden,

Sinds 10 augustus gelden er aangescherpte regels voor de horeca, terrassen en kantines. Hoe zien die er precies uit? Wat betekenen deze regels voor de coronamaatregelen die gelden op sportaccommodaties?

Aandachtspunten sv Erasmus:

1. Op de trainingsavonden gaan we vanaf nu alle kleedkamers gebruiken, om te voorkomen dat er teveel personen in de kleedkamers aanwezig zijn. Volgens het protocol mogen er maar 8 personen per kleedkamer aanwezig zijn. Wij doen een beroep op jullie verantwoordelijkheid om dit ook uit te voeren. Na het douchen dienen de kleedkamers direct verlaten te worden. Het langer blijven in de kleedkamer met een grote groep kan even niet meer op dit moment.
2. Na het verlaten van de kleedkamer, ga dan gelijk naar de kantine, terras of naar huis. Voor de kantine geldt een nieuw protocol. Dit protocol bestaat uit het aanmelden op een formulier met contactgegevens. Dit moet ingevuld als er gebruik wordt gemaakt van de kantine. Dit geldt ook voor de mensen die de kantine vanaf het terras betreden om iets te bestellen en vervolgens deze gaan nuttigen op het terras. Tevens gelden voor de kantine en terras de algemene richtlijnen. Deze algemene richtlijnen kunt u verderop lezen. Voor het terras geldt geen aanmeldprocedure. Volg op het terras de bewegwijzering. En houdt 1,5 meter afstand. Gegevens worden 14 dagen bewaart, kunnen alleen opgevraagd worden door de GGD en na 14 dagen worden de gegevens vernietigd.
3. Graag voor de lege flesjes, de standaards met kratten gebruiken. Ook op het terras. Dit om te voorkomen dat er via de lege flesjes het virus eventueel kan verspreiden. Zorg dus dat je je eigen flesje opruimt in een van de kratten. Voorkom dat iemand aan het eind van de avond flesjes moet gaan opruimen.

Algemene richtlijnen:
• Bij klachten: blijf thuis en laat je testen.
• Pas hygiëne toe. Gebruik de handgel en was je handen regelmatig.
• Houd 1,5 meter afstand.
• Het is (bovendien) verboden in de publieke ruimte of in een besloten plaats in groepsverband te zingen of te schreeuwen.

Het spreekt voor zich dat wij een oproep doen op jullie eigen verantwoordelijkheid. Zodat we geen risico lopen op hoge boetes en het eventueel sluiten van ons complex.

Namens het algemeen bestuur,
John Houtman