Zegereeks GDA 1 (zat) een halt toegeroepen

Erasmus 1 heeft zich ten koste van GDA 1 (zat) een ronde verder gespeeld in de Haaglanden cup.

Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden, was vooraf duidelijk. GDA was de ploeg in vorm. In de laatste 11 wedstrijden (9 competitie & 2 beker) werden er ook 11 gewonnen.

Door als team te voetballen sleepte Erasmus de overwinning uit het vuur. Want laten we eerlijk zijn, voetballen is GDA een stuk beter.

GDA kwam dan ook sterk uit de startblokken. Het zette Erasmus onder druk wat leidde tot een grote kans uit een voorzet. Maar de aanvaller van GDA faalde in de afronding.

De tegengoal viel erg ongelukkig. Na een verre uittrap van de keeper reageerde de defensie van Erasmus niet oplettend. 0-1, tevens de russtand.

Na rust kon Erasmus zich iets meer wapenen tegen GDA. Er werd meer gevoetbalt en ook kansen gecreëerd. Een vrije trap van Maikel Wijngaarden vloog dan ook tegen de touwen.

Daarna kregen doelpuntenmaker Maikel Wijngaarden en Remco Palstra nog twee goede kansen die niet werden verzilverd.

Toen was het aan GDA om te zorgen voor een reactie en kreeg hier ook de kansen voor. Het drukte in de slotfase Erasmus tot verdedigen, wat genoodzaakt was om op de counter te spelen. Een geweldige redding van Tim Geurse hield Erasmus op de been.

Naarmate de tijd verder tikte leek de wedstrijd te gaan naar strafschoppen. Maar uit het niets stond Kasper Koers in de 90e minuut één op één en faalde niet. Eindstand 2-1.

Een resultaat om trots op te zijn!

Zaterdag wacht RAS, de nummer 2 op de ranglijst. En een ding is zeker, Erasmus heeft en speelt met (zelf)vertrouwen.