Sv Erasmus (za) wint knap met 4-1 van directe concurrent Hvv Ras

Dit weekend stond er voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd gepland. De nummer 6 op de ranglijst Sv Erasmus moest het in de thuiswedstrijd opnemen tegen Hvv Ras dat met 2 punten meer de 5e plaats op de ranglijst bezette. Ras wist de vorige wedstrijd knap met 1-2 te winnen bij Sv Madestein, dus Sv Erasmus was gewaarschuwd. Het beloofde een spannende en felle partij te worden waarbij eigenlijk alleen de winst zou tellen voor beide ploegen. Vooral voor Sv Erasmus zou een verliespartij betekenen dat er afstand zou worden gedaan van de bovenste ploegen en dus moest er gewonnen worden.

Vanaf minuut 1 was de intentie van Sv Erasmus duidelijk. De tegenpartij snel onder druk zetten en vooral de duels proberen te winnen en dat lukte ook behoorlijk. Toch was het eerste kansje voor Hvv Ras waarbij de spits goed voor de verdediger van Sv Erasmus kwam en de bal slim probeerde binnen te tikken bij de 1e paal. De bal bereikte het doel niet en de doelman van Sv Erasmus hoefde dan ook niet in actie te komen, maar Sv Erasmus was gewaarschuwd. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Een corner van Jochem Pronk werd goed ingekruld en belandde mede door de wind direct in het doel van Hvv Ras zonder dat de bal door iemand was aangeraakt.

Sv Erasmus liet zich na de voorsprong iets teveel inzakken en Hvv Ras ging gretig opzoek naar de gelijkmaker. Het duurde ook niet lang alvorens de 1-1 op het scorebord verscheen. De bal werd op de rand van het strafschopgebied opgepikt door een speler van Hvv Ras, die met een handige draai in 1 keer uithaalde en doelman Tim Geurse via de binnenkant van de paal verschalkte.

Gelukkig liet Sv Erasmus zich niet van de wijs brengen door de gelijkmaker en probeerde voetballend voor het doel van Hvv Ras te komen. Tot echte grote kansen leidde dit nog niet totdat er een goede steekpass werd gegeven op spits Remco Palstra. Hij omzeilde eerste 2 verdedigers en ging daarna met een slimme schijnbeweging om de keeper heen… 2-1 Sv Erasmus. Net voor rust was het weer de beurt aan Sv Erasmus. Een scrimmage voor het doel van Hvv Ras werd niet goed weggewerkt en daar wist Rami Abdelrazak optimaal van te profiteren door de bal uitstekend met een halve omhaal hard in de benedenhoek te plaatsen. Ruststand 3-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Het was zaak voor Sv Erasmus om vooral geen tegendoelpunt te incaseren net na rust. Hvv Ras wilde natuurlijk meteen op jacht gaan naar de aansluitingstreffer en hopelijk snel scoren. Integendeel zelfs, in de 48e minuut kwam Sv Erasmus op een 4-1 voorsprong. Weer een uitstekende corner van Jochem werd bij de 2e paal hard binnengekopt door centrale verdediger Maikel van Wijngaarden.

Sv Erasmus was in de resterende 40 minuten nog twee keer dichtbij een doelpunt. Remco schoot van dichtbij hard op de keeper en Kasper Koers zag zijn keihard schot van 25 meter keurig gepareerd worden door de keeper van Hvv Ras. Sv Erasmus speelde georganiseerd, met passie en gaf maar weinig weg. Met nog 20 minuten te spelen was Hvv Ras niet meer in staat om gevaar te stichten voor het doel van Sv Erasmus en door de verdediging heen te komen. De prima fluitende 18-jarige scheidsrechter floot na iets meer dan 90 minuten de sportieve wedstrijd af. De opluchting was groot en Sv Erasmus neemt door de overwinning de 5e plaats over van Hvv Ras.

Volgende week zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma voor Sv Erasmus. Ditmaal komt koploper Houtwijk op bezoek. Het belooft een zeer pittige wedstrijd te worden, maar het resultaat en de wijze waarop geeft zeker hoop voor volgende week.