sv Erasmus VE2 – Quick VE2: 3-4

Hoe verliep Moederdag 2018?

Wordt Angelo de redder van SPARTA als 3e keeper?

De transfermarkt klopt weer op de deur!

Wegens vakantie helaas geen wedstrijdverslagen van de partijtjes tegen TAC, SVH en VCS met 2x verlies en 1x winst in die volgorde. Wel (heel) veel doelpunten heb ik kunnen lezen op Voetbal.nl, dus daar moeten jullie het mee doen.

Hoe verliep Moederdag 2018? Net zoals andere zondagen, denk ik. Eerst de wedstrijd van VE2 en daarna op visite bij moeders. Beide kanten tevreden zullen we maar zeggen. In de kleedkamer werd druk gespeculeerd of SPARTA supporter Angelo zich persoonlijk gaat inspannen om Sparta in de Eredivisie te houden. VE2 is uiteraard bereid om haar steentje daar aan bij te dragen. Zelf heb ik mijn vakantie in Malaga direct maar benut om het gedegradeerde team uit de Primera Division met een bezoekje te vereren. Het stadionnetje voldoet prima aan de eisen die VE2 aan een accommodatie stelt. De teleurgestelde spelersgroep bloeide helemaal op nadat ik ze had uitgelegd dat er compleet nieuwe kansen voor hen klaarliggen bij stadion sv Erasmus. Ze waren stuk voor stuk onder de indruk kan ik jullie zeggen. Met de transfersom die VE2 nog tegemoet kan zien van VE1 vanwege de verkoop van keeper Danny, kijken we nu al positief aan tegen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Wedstrijden tegen Quick zijn voor VE2 in de regel lastig en doelpuntrijk. Vandaag bleek dit ook weer zo te zijn. Overigens kan worden vastgesteld dat VE2 de wedstrijd op balbezit in handen had. Lesje effectiviteit deed ons in de eerste helft de das om. 3x balverlies met 3x de counter om de oren leverde een 0-3 achterstand op bij rust. Wij speelde te ver naar voren was de analyse in de rust, te veel ruimte achterin en dat werd ons fataal. Toen de discussiewolken waren neergedwarreld werd de tactiek voor de 2e helft bedacht. Op de doelpunten na liet VE2 zich van zijn beste kant zien. Quick werd vastgezet en vele kansen werden gecreëerd, maar helaas gemist. De eerste tegentreffer viel pas na circa 25 minuten maar wel snel gevolg door de 2-3. Het zag er naar uit dat VE2 alsnog punten ging pakken. En dan toch nog een tegentreffer incasseren, dat was een domper. Vlak voor tijd toch weer de aansluitingstreffer 3-4. Met nog 2 minuten te gaan werd het slotoffensief ingezet. Het leverde echter niet de (verdiende) gelijkmaker op. We moesten genoegen nemen met een nederlaag en de doelpunten van Michel, Willem D en Umut.

Met de nodige kratjes van de jarigen in de afgelopen periode maakte we het nog even gezellig en toen was het tijd voor de visite aan moeders.

Groet Michel

Doelpunten