sv Erasmus VE2 – Celeritas VE1: 3-3 : 27 mei 2018

Na afloop van de wedstrijd, thuis onder het genot van een kopje thee, lees ik op het labeltje van het theezakje de spreuk: Wat zijn jouw verborgen talenten?

Dat deed mij direct weer terugdenken aan alles wat onze talenten van VE2 vandaag op het veld hebben laten zien. Dat er veel talenten verborgen bleven bleek een understatement te zijn. De laatste wedstrijd van seizoen 2017-2018. Uit als een nachtkaars of nog één keer vlammen? Wat zou het worden? Allereerst hielpen we Celeritas aan een grensrechter, prima actie van Teun. Het liep niet direct lekker aan de onze kant, en werden de niet verborgen talenten soms pijnlijk zichtbaar. Veel balverlies en niet al te veel structuur in het spel. En niet geheel onverwachts kregen we daarom 2 doelpunten tegen. Was dit nodig? Nee absoluut niet, maar wel een gevolg van ons slappe spel. Ron bedacht toen vanuit zichzelf dat het tijd was voor een tactische wissel; te weten Baggio ten koste van zichzelf. Baggio maakte prompt de 2-1 en “de gouden wissel” bleek een feit te zijn, (Ron heeft hier zelf nog lang van nagenoten). Daarna maakte Max zijn toch wel matige eerste helft met een beslissende pass op Umut helemaal goed. Umut verschalkte de keeper met een briljant lobje en zo gingen we met 2-2 aan de thee. Uiteraard willen wij jullie het hoogtepunt van de eerste helft niet onthouden en dat hebben we op beeld. De wedstrijdbal werd terug gevonden in de sloot achter veld 3 en door een voor ons geen onbekende supporter aan wal gebracht, thanks Leon.

Na de rust met de nodige wissels werd het spel beter, echter bleef het scoren een probleem voor de mannen van VE2. Celeritas beheerste dat deel van het voetbal als eerste en maakte de 2-3. Potverdikkie weer een achterstand en hadden ons nog wel voorgenomen om het seizoen waardig afsluiten! Tom Poes verzien een list is dan het motto. De oplossing werd snel gevonden en als een ware Messi slalomde Willem vervolgens langs een aantal tegenstanders en maakte de 3-3. Ook dit is op beeld vastgelegd.

Met deze eindstand en dus een 3-3 gelijkspel beëindigden wij dit seizoen op het veld.

In de kleedkamer ging het nog even door en de verhalen van deze week gingen zo waar grotendeels over voetbal. Ik geef jullie de quotes.

• Ben ik net zover dat ik een hele wedstrijd aan kan, is het seizoen voorbij.
  • De wedstrijd had geen 5 minuten langer duren want anders…….
  • De muziekvraag van de dag, wie is hij? Hij was al fan van the Eagles voordat ze bestonden, en hij komt niet eens uit Deventer.
  • Het probleem van het Nederlands elftal hebben we ook boven water gekregen! Of we de bijbehorende oplossing ook hebben is nog maar zeer de vraag, maar de poging werd gedaan.En dat is in andere landen niet zo. Landen die goed presteren hebben een bondscoach die zelf niet (goed) kon voetballen. De jeugdopleiding en talent zijn belangrijk vinden wij en dat is ook wel zo. Het grote geheim is blijven trainen op vaste concepten, dat moet je doen. Heel simpel kopiëren en plakken, zo simpel is het en dat dan weer eindeloos herhalen als vaste patronen. Nog even terug naar het Nederlands elftal, ooit komt er voor Nederland weer een lichting met excellente voetballers. Voor VE 2 in haar nadagen is dat in ieder geval een hele geruststelling. Dat onze nalatenschap opvolging krijgt werd in de kleedkamer met groot applaus ondersteund. Overigens stoppen wij nog niet of jullie als lezers het daar nou wel of niet mee eens zijn. Dus zeggen wij, tot volgend seizoen. Alle spelers, scheids en grens worden bedankt voor 2250 minuten voetbal. Prettige vakantie, wij gaan richting zon, zee en bier.
  • In Nederland denken wij namelijk dat een toptrainer, de bondscoach eerst zelf ook een excellente voetballer geweest moet zijn. Als je deze stelling doorzet dan komt het er op neer dat een gynaecoloog per definitie alleen een vrouw kan zijn, maar dat terzijde.

Groet Michel

Doelpunten