Sv Erasmus komt niet verder dan gelijkspel tegen Madestein

Zonder de geblesseerde Danny Flothuis, Tom Honders en de zieke aanvoerder Maikel van Wijngaarden en met Rami Abdelrazak op de bank begon Erasmus aan de lastige wedstrijd tegen Madestein op een zachte maar redelijke grasmat.
Vanaf de eerste minuut liet Erasmus duidelijk zien voor de winst gekomen te zijn. De duels werden scherp aangegaan en er was sprake van een goed collectief. Dat resulteerde al in de 10e minuut in een goede kans voor John Reijntjes. Na een prachtige actie van Remco Palstra schoot hij de lage voorzet net voorlangs het Madestein doel.
In de 30e minuut was daar dan wel de 0-1. Een hoge voorzet van Herman vd Keuken werd door de Madestein goalie verkeerd ingeschat en losgelaten. Remco Palstra was er als de kippen bij om deze kans te verzilveren.
Weer 5 minuten later was het opnieuw Palstra met een goede actie en dito voorzet. Maar deze bal werd door alles en iedereen gemist en rolde ver voorbij de 2e paal waar Herman vd Keuken ‘m weer hard de doelmond inschoot. Stephan de Roode kon nu niet de juiste richting meegeven waardoor deze kans van dichtbij hoog over het doel van Madestein eindigde. Ook vlak voor rust was het opnieuw de Roode die de bal over schoot na goed terugleggen met het hoofd van Herman vd Keuken.
Erasmus beloonde zichzelf niet in deze eerste helft door afstand te nemen en dus werd er met een magere 0-1 stand de thee opgezocht.
Na de rust een Madestein wat vanaf het eerste fluitsignaal direct meer aandrong. Erasmus wat achteruit ging lopen en dus werd de druk op het doel van Tim Geurse opgevoerd. Madestein kwam niet echt tot heel gevaarlijke kansen. Wel werd 2x een gevaarlijke aanval afgefloten voor buitenspel. De Erasmus defensie bleef knap overeind.
In de 80e minuut was daar dan toch de gelijkmaker. De bal werd niet goed uitverdedigd waardoor deze voor de voeten kwam van Jesse Boateng. Hij twijfelde niet en liet keeper Tim Geurse van zo’n 15 meter kansloos met een schot in de hoek..
Erasmus ging na deze gelijkmaker weer op zoek naar de winst. Het wist weer enkele kansen te creëren. Vlak voor tijd was het Kasper Koers die over rechts goed doorkwam en invaller Silvester Zalm vrij voor het doel zag staan. De voorzet kon door het hobbelige veld voor het doel niet goed worden ingeschoten door Silvester Zalm. In 2e instantie lukte het wel. 1-2! Echter, de scheidsrechter oordeelde vanuit zijn eigen positie (zo’n 20 meter loodrecht achter de situatie) dat het buitenspel was. De meegelopen grensrechter van Madestein (die op één lijn stond) vlagde niet maar deze scheids zag het waarachtig beter. Ongelooflijk…. Erasmus bleef dus steken op een 1-1 bij Madestein. Een uitslag waar beide ploegen niet veel aan hadden.
Komende week de kraker Hercules – Erasmus op het programma. Een finale waar de eerste periode titel op het spel staat. Aanvang 15.00 uur op t veld van Hercules / HMSH aan de Vrederustlaan.
PvD