sv Erasmus heeft z’n dag niet en verliest

De finale om de eerste periodetitel tussen Hercules en Erasmus werd zaterdag afgewerkt op een zonnig maar koud sportpark aan de Vrederustlaan. Vooraf hadden de supporters van Erasmus nog voor leuke sfeeracties gezorgd met vuurwerk en rookpotten. Echter, de brigade van Patrick Puister begon wederom niet scherp aan de wedstrijd. Zonder Maikel van Wijngaarden en Danny Flothuis in de basis (zij waren beide ruim een week ziek geweest en niet fit genoeg om in de basis te starten) gingen vele persoonlijke duels verloren, de onderlinge passing was onnauwkeurig en ook simpele aannames sprongen, op het harde kunstgrasveld, eenvoudig van de voet. Waren het de zenuwen die de ploeg in z’n greep had?
Het feit wilde dat Hercules hier gretig gebruik van maakte en met veel flair en overtuiging de aanval zorgde. Immers, Hercules moest deze partij winnen waar Erasmus aan een gelijkspel (beter doelsaldo) genoeg had voor de 1e periode titel. Binnen 20 minuten kreeg Hercules, door te slap verdedigen van Erasmus, 4 grote kansen en benutte er 2. Een prima rendement en een mokerslag voor de bezoekers die zich na de achterstand enigszins herpakten maar nog geen echte vuist wisten te maken tegen het fris spelend Hercules.
In de rust zijn de nodige dingen gezegd en was er daarna, zoals de afgelopen weken ook het geval was, een ander Erasmus te zien. Meer lef aan de bal, agressiever in de duels wat direct tot behoorlijke aanvallen leidde en tot zelfs wat kansen. John Reijntjes schoot, na een prima aanval, in de 46e minuut voorlangs.
Niet veel later kreeg Erasmus wederom een behoorlijke tegenslag te verwerken. Nu moest spits Stephan de Roode het veld verlaten met een ogenschijnlijk zware knie blessure. Dubbel zo sneu voor de speler zelf daar hij koud 2 weken terug is van een lange hamstringblessure. Silvester Zalm verving her.
Erasmus drong aan maar kwam niet echt gevaarlijk voor de goal van Hercules. Na 15 minuten spelen in de 2e helft werden ook Maikel Wijngaarden en Danny Flothuis in de ploeg gebracht. Erasmus ging wat opportunistischer spelen. De druk werd opgevoerd, hetgeen resulteerde in de 2-1 van Flothuis met nog zo’n 20 minuten te spelen. Erasmus probeerde de gelijkmaker te forceren maar gaf daarmee ook veel ruimte achterin weg. De Hercules-spitsen wisten daar wel raad mee.
Zo’n 8 minuten voor tijd maakte Hercules aan alle onzekerheid een einde en tekende voor de 3-1. Wedstrijd gespeeld. Hercules kwam niet meer in gevaar en speelde de wedstrijd volwassen uit. Op basis van deze wedstrijd de verdiende winnaar van de 1e periodetitel. Voor Erasmus wat zuur want had het anders kunnen lopen als de spelers het wel vanaf het eerste fluitsignaal hadden op kunnen brengen?
Voor Erasmus is het nu uithuilen en proberen in de komende wedstrijden aan te blijven haken bij de kopgroep.