RKAVV VE1 – sv Erasmus VE 2: 4-4

Deze wedstrijd om 10 uur aan de bak. Heerlijk voetbalweer, windstil en een zonnetje op je bol.

Voor de liefhebbers van weinig woorden hierbij de korte samenvatting. Van een 0-3 voorsprong naar een 4-3 achterstand en geëindigd met een 4-4 gelijkspel.

2 ploegen die van voetballen houden bleek al snel. Dus geen gezeur en alles gefocust op het o zo leuke potje voetbal. Een prima beginfase voor VE2, de bal het werk laten doen ging ons goed af, ondanks het ietwat hobbelige veld. Na eerst nog de paal te hebben geraakt, troffen we daarna uit prima opgezette aanvallen 3x het. En het net werd tot 3x toe gevonden door Bulent. Nu weet iedereen hoe Bulent er uit ziet, klein van stuk zullen we maar zeggen, maar hij is na vandaag behoorlijk gegroeid. De tegenstander hoorden we nog zeggen, potverdorie die man is zo langzaam als een slak, maar ik ben hem wel steeds kwijt. Bulent 3x kwijtraken in een wedstrijd is overigens onmogelijk, maar dat mag RKAVV zich aantrekken.

Zij deden overigens wel gewoon lekker mee in de wedstrijd en kregen corner op corner. De verdediging stond naar behoren en gaf weinig weg. Toch nog een hoge bal voor rust die ik nog wel met de vuist schampte, maar niet hard genoeg en dus een prooi voor de spits die hem keurig inkopte. Met 1-3 aan de thee, een lekker gevoel werd er gesproken over de puzzel voor de 2e helft, wie er uit en wie er in. Peter lost dat altijd vakkundig op, dus daar heeft het zeker niet aan gelegen dat de 2e helft anders verliep. De druk op ons doel was opeens veel groter, maar RKAVV stond dan ook niet voor niets een aantal plaatsen hoger dan ons. De riante voorsprong verdween snel. We moesten zelf een achterstand incasseren en leken overklast te worden. Het tij kon toch nog tijdig worden gekeerd en VE2 wist weer in de wedstrijd te komen. De Wim-Wim situatie over rechts bracht verlossing, voorzet Wim op het hoofd van Willem en het stond weer gelijk.

Eerlijk gezegd mocht RKAVV daarna het meeste aanspraak maken op de overwinning. Onze verdediging hield zich echter goed staande, en maakte onder andere zelfs gebruik van het aanwezige aluminium om geen tegen doelpunten meer te incasseren. Was er een man van de wedstrijd, was de vraag achteraf. Eigenlijk doen we daar niet aan want we zijn tenslotte een team. Het voordeel van de twijfel gaat vandaag toch naar Bulent, die naar plaats 3 op het lijstje is gestegen. Dat zal Baggio zeker niet lekker zitten, dus dat beloofd nog wat tussen deze 2 makkers. Na afloop hebben we een lekker biertje gedronken in het zonnetje en de rust van een andere wedstrijd opgevuld met ons gezwets. Het werd een gezellig onderonsje met de scheids van die partij. Zo gezellig dat die 2e helft iets later is begonnen denken wij. Zat anekdotes vandaag maar ik heb ze deze week niet onthouden. Groet Michel.

Doelpunten
Willem 21 Teun 7 Raymond 3 Michel L. 1