Reanimatie en AED

Er krijgt plotselinge iemand hartstilstand. Wat doe je? Als je een reanimatiecursus hebt gevolgd, dan weet je dat onmiddellijke reanimatie én het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED) het overlevingspercentage flink vergroot. Een AED is dan ook onmisbaar op elke locatie waar veel mensen komen. Ook bij sv Erasmus hangt er in de entreehal een AED. Maar we weten eigenlijk niet wie er getraind is om deze te gebruiken. Of wie daarin getraind wil worden.
Het zou natuurlijk mooi zijn als we een grote groep mensen, die het complex met regelmaat bezoeken, zouden hebben die weten hoe te reanimeren en hoe met een AED om te gaan. Hopelijk zal het nooit nodig zijn, maar als het nodig is…….
Heb jij een cursus reanimatie met een AED gevolgd? Of wil je op sv Erasmus een cursus volgen? Laat dit dan even weten aan Carl Jakobs (carljakobs@ziggo.nl). Dan gaan we bekijken of we een groep een cursus kunnen laten volgen. En kunnen we bekijken of we op de drukke momenten altijd iemand met reanimatie beschikbaar hebben op de club. Of dat we er anders naar toe kunnen werken. ( NB: Bij heel veel aanmeldingen zullen we als “selectie” in eerste instantie vooral kijken naar de mate van aanwezigheid op de club.)