Prima weekend voor de Erasmus Zaterdag

Verslag vv Lyra 1 – Erasmus 1 (1-1)

Op zaterdag om 14:30 uur stond de wedstrijd vv Lyra 1 – Sv Erasmus 1 (za) op het programma. Na enorm veel regen was besloten om de wedstrijd te spelen op veld 6, overigens een prima te bespelen kunstgrasveld.  Na een nederlaag vorige week was Erasmus gebrand om een goed resultaat te behalen uit bij vv Lyra, maar uiteraard zou dit lastig worden tegen een ploeg dat vorig seizoen nog uitkwam in de zaterdag 2e klasse.

Van het niveauverschil was vanaf minuut 1 eigenlijk niets te merken. De mannen van trainer Patrick Puister zetten goed druk bij iedere bal en steeds zat er wel iemand kort op de man waardoor vv Lyra zich eigenlijk geen raadt wist met de manier van spelen van Sv Erasmus. De kansen kwamen dan ook van Sv Erasmus. Dylan Jakobs speelde vanaf de rechtsbackpositie Stephan de Roode aan die op dat moment rechtsbuiten stond.  Met een slim overstapje verschalkte hij de verdediger en liep vanaf de zijkant alleen op de keeper af. Helaas was de hoek te klein en werd de bal gepareerd door de keeper.

5 min later was het de beurt aan de uitstekend spelende spits Remco Palstra die zichzelf met een fraaie beweging alleen voor het goal zette en helaas recht op de keeper schoot. Even later was het wel raak. Een mooie pass in de diepte van Herman werd behendig gecontroleerd door Stephen en met een snelle beweging om de keeper stond de 0-1 op het scorebord wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft ging vv Lyra opzoek naar de gelijkmaker, maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het niet. Het spel golfde op en neer met pittige duels, echter nog zonder grote kansen voor beide ploegen. Gedurende de tweede helft kwam vv Lyra steeds dichter bij het doel van Sv Erasmus en na een overtreding in de slotfase net buiten het strafschopgebied werd de bal keurig in de bovenhoek gelegd door de nummer 9 van vv Lyra. Stand 1-1.

Toch kwam het laatste wapenfeit van Sv Erasmus.  Sv Erasmus was met nog een paar minuten te spelen niet van slag door de gelijkmaker en was nog erg dicht bij de overwinning. Via een mooie combinatie stond Remco alleen voor de keeper van vv Lyra die uitstekend uit zijn doel kwam en de bal onderschepte van de voeten van de spits van Erasmus. Kort erna floot de prima fluitende scheidsrechter af voor de wedstrijd en moesten beide ploegen de punten vandaag delen.

Al met al kan er met opgeheven hoofd teruggekeken worden naar deze wedstrijd waarin iedereen gestreden heeft voor elkaar. Volgende week speelt Sv Erasmus thuis om 14:30 uur tegen de zaterdagtak van DSV Concordia haar laatste bekerwedstrijd in de poulefase.

Opstelling: Tim, Jochem, Mo, Danny, Dylan, Ron, Herman, Thommy, Rami, Stephan, Remco
Wissels: Bertus, Kasper, Sean, Menno

Verslag VELO 4 – Erasmus 2 (2-3)

Op hetzelfde tijdstip als de wedstrijd van Erasmus 1 trapte Erasmus 2 af tegen VELO 4. Na het ietwat ongelukkige verlies van vorige week tegen Concordia 2 (0-1) moest er dus iets rechtgezet worden. Door een aantal afwezigen en lichte blessures was het voor de aftrap erg puzzelen met de opstelling. Zodoende begon Jeffrey de Jong (speler Zaterdag 3) in de basis en kon keeper Agit zijn voetbalkwaliteiten laten zien als aanvaller!

Erasmus 2 begon erg sterk aan de wedstrijd. Een solide achterhoede en veel combinaties op het middenveld zorgde voor veel pressie naar voren. Erasmus 2 was dan ook duidelijk de beter spelende ploeg. En dik verdiend kwam Erasmus 2 dan ook op voorsprong, Yappie verzorgde de openingstreffer. Na de goal was het aan VELO om met een antwoord te komen en ineens ging het tempo omhoog. VELO 4, een geroutineerde ploeg met enkele oud eerste elftalspelers, probeerde een gelijkmaker te forceren. En dat lukte. Zo’n 5 minuten na de 1-0 kwam VELO langszij, 1-1.

Toch herpakte Erasmus 2 zich. Het ging weer voetballen, druk naar voren geven en laten zien waarvoor wij spelen; namelijk de overwinning. Zo kwam Erasmus 2 door een goal van Agit op voorsprong. Een geweldige kopbal, tenminste als dit zo was bedoeld, verschalkte de uitkomende keeper. Na de 1-2 probeerde Erasmus 2 door te pakken, maar binnen een aantal minuten 3 goede kansen voor VELO waarin keeper Jeroen ons op de been hield.

Onze keeper Jeroen (die niet altijd even zeker is en bekend staat om zijn “Jeroentjes”) keepte een uitstekende eerste helft en dat mag ook wel is gezegd worden. De doelman aan de andere zijde keepte een minder gelukkige wedstrijd. Vlak voor rust zorgde een afstandsschot van Daniel, waarbij de doelman van VELO een typisch “Jeroentje” had, voor de 1-3.

Na rust ging het spel meer op en neer met kansen aan beide kanten. Dit kwam mede door vermoeidheid en wat pijntjes bij een aantal spelers van Erasmus 2. Toch hield Erasmus 2 goed stand en had nog steeds het betere van het spel. Halverwege de tweede helft was het dan toch aan VELO om de aansluitingstreffer te forceren. Een, in onze ogen, gemakkelijk gegeven penalty zorgde voor de 2-3. Hierdoor was het toch even billenknijpen om de voorsprong niet uit handen te geven.

Tot een slotoffensief kwam het echter niet en Erasmus 2 kon hierdoor haar eerste overwinning van dit seizoen bewerkstelligen, eindstand 2-3. Volgende week om 12:00 uur de laatste bekerwedstrijd, ditmaal thuis tegen Vredenburch 3. Met een overwinning en wat geluk op de andere velden maken we nog steeds kans om door te gaan in de beker.