Via zevenklapper naar de top

De wedstrijd van afgelopen zaterdag in de 4e klasse tussen Erasmus en Celeritas was er een waarin het nodige te winnen viel. Natuurlijk was het affiche Houtwijk – Hercules, gezien de stand, een meer beladen wedstrijd. Maar Erasmus kon bij winst tegen Celeritas zich een goede uitgangspositie verwerven voor een finale om de eerste periodetitel.

De eerste helft, zoals verwacht, eenrichtingsverkeer richting de keeper van Celeritas. Erasmus was echter te gehaast en te onrustig in balbezit en maakte onnodig veel fouten, waardoor het niveau van de wedstrijd erg daalde. Gelukkig voor Erasmus wist Kasper Koers in de eerste helft een voorzet van Herman vd Keuken (één van de vele kansen die Erasmus kreeg) wel doeltreffend af te ronden. De ploeg van trainer Patrick Puister ging rusten met een 1-0 voorsprong.

De 2e helft was een totaal ander Erasmus te zien. Veel gretiger, korter op de situaties, wat direct leidde tot veel meer balbezit en kansen voor het doel van Celeritas. Gelegenheidsspits Kasper Koers wist in korte tijd de voorzetten van Remco Palstra en Mo Aydin te verzilveren, waardoor het voor de 50e minuut al 3-0 stond.

Erasmus ging nu op jacht naar de zevenklapper. Want bij een eventueel gelijk spel in de wedstrijd Houtwijk – Hercules, kon met deze score de koppositie worden overgenomen. Daarnaast zou de ploeg zich een prachtige uitgangspositie verwerven voor het duel met concurrent Hercules om de eerste periodetitel .

Rami Abdulrazak schoot prachtig een vrije trap binnen voor de 4-0, Herman vd Keuken tekende uit een corner voor de 5-0 en de grote man van de middag, Kasper Koers, zorgde voor zijn 4e en 5e goal en dus voor de 6-0 en 7-0 voor Erasmus. Een heuse hattrick dus.

Op 24 februari wordt de (eerder afgelaste) wedstrijd tussen Hercules en Erasmus ingehaald. Gelet op het daadwerkelijke gelijkspel van Hercules tegen Houtwijk, heeft Erasmus voldoende aan een gelijkspel om kampioen van de eerste periode te worden. Gelet op de instelling van de mannen van Patrick Puister, zal de ploeg ook dan ongetwijfeld voor de volle winst gaan.