vets sv Erasmus – vets KMD: Oliebollen-ontmoeting

Zondag 10 januari 2016

De hoofdrolspelers waren deze dag de veteranenteams van KMD en sv Erasmus. De verlate oliebollenwedstrijd – ondertussen een jaarlijks terugkerend evenement – tegen onze vrienden van KMD, die erg goed snappen wat met veteranenvoetbal wordt bedoeld. Respect voor tegenstander, scheidsrechter en de organisatie en zeker plaats voor een grap en grol. Ook bij KMD staat de niet aflatende zelfspot hoog in het vaandel. En zo blijft het ook erg leuk en gezellig.

Michel Ter Averst, Hans Scholten, Frans Faaij en Rob van der Does kwamen eenvoudig door de ballotagecommissie (€ 20,– inleg was voldoende) om mee te mogen spelen. Martin Regeer en nog een paar oudgedienden volgden de verrichtingen liever vanaf de zijkant. Ook Mari, Angelo en Willem kwamen kijken en laatstgenoemde kwam even melden dat hij voornemens is de draad op te pakken. De knieblessure liep was weerbarstiger dan hij had gehoopt. Maar hij gaf aan, er klaar voor te zijn. Minstens 1 goaltje per wedstrijd… toch.

Alvorens werd afgetrapt gezamenlijk aan de oliebol (aangeboden door KMD, waarvoor dank) rondom de middenstip. Ter afsluiting nog een groepsfoto voordat het eerste fluitsignaal klonk van Ruud van Zanten, onze eigen topfitte Erasmusscheids.

Twee ploegen die een leuk potje voetbal wilden spelen voor de lol en niet voor de knikkers. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en lieten elkaar ook voetballen. Beide ploegen hadden de nodige kansen. Onze derde keeper Michel L. moest twee keer serieus aan de bak om de nul te houden voor Erasmus. Sterk op de lijn en zeker net zo goed in het uitkomen. Ook sv Erasmus had enkele kansen om op voorsprong te komen. Michel Ter A wist in elk geval de paal en de lat te bereiken. Michel Bot miste volgens kenners enige scherpte. Hoewel hij er zelf toch anders over dacht. De goalie van KMD hield net als Michel L. lang zijn doel schoon. Hij wist menig inzet van Erasmus te pareren. Bij vlagen werd aan beide zijden de bal lekker rond gespeeld. We gingen met 0-0 de rust in. Toch fijn te ervaren dat een oliebol vooraf gedurende de hele wedstrijd voldoening geeft .

Na de rust paste Erasmus enkele strategische wissels toe om de tegenstander meer onder druk te krijgen. Tussen de oren lukte het allemaal erg goed. Hier en daar liep de uitvoering wel eens mank. De immer goed fluitende Ruud nam volgens een meespelend aangetrouwd familielid waarvan de naam op verzoek niet worden genoemd, 50% foute beslissingen. Dat lijkt erg veel, maar valt natuurlijk reuze mee als gedurende de wedstrijd maar twee keer afgeblazen hoefden te worden.

Erasmus kwam begin tweede helft diverse malen voor het doel van KMD. Maar de meeste aanvallen stierven helaas in een zachte dood. Ayoub en Raymond hadden werkelijk twee reële scoringskansen, maar het doel werd niet getroffen. Tegen het einde van de tweede helft namen de krachten enigszins af. Er werd al gesmacht naar het drankje in de kleedkamer en het Chinese hapje daarna. KMD had in het slot nog enig venijn . Zij kreeg zelfs nog twee keer de kans om onze vierde keeper, Peter Hoogelander te verschalken. Maar zijn briljante reactie en anticiperend vermogen keerden tot tweemaal toe een serieuze doelpoging. Uiteindelijk liep de wedstrijd naar het einde. Het was een verademing een wedstrijd te spelen tegen een gelijkwaardige ploeg op hetzelfde niveau met dezelfde instelling.

Het voelde ook weer goed aan dat Herman Bijmans weer op zijn post stond. Beter dan het opgewonden standje Bulent, die overigens wel schitterde gisteren ….. door afwezigheid.

O ja. Natuurlijk niet echt belangrijk te melden, maar wij wonnen de wedstrijd met 1-0. Het is de redactie helaas ontgaan wie aan de basis stond van het doelpunt en wie het doelpunt heeft gemaakt. Het nieuwe jaar dus goed begonnen, ongeslagen en de nul achterin. In elk geval was het na afloop nog erg gezellig, waarbij de wedstrijd als de allerbelangrijkste bijzaak werd bestempeld .

Renato.