veteranen sv Erasmus – KMD

Oliebollen in het nieuwe jaar, jazeker. Traditiegetrouw nuttigen de hoofdrolspelers, van deze wedstrijd, de veteranenteams van KMD en sv Erasmus op de middenstip een oliebol. Pas daarna kan en mag met de wedstrijd worden aangevangen. Onder winterse omstandigheden boven nul, en gevoelstemperaturen onder nul probeerde beide teams er een enerverende wedstrijd van te maken. 2x een half uur met een onderbreking voor een warm kopje thee. Een wedstrijd zonder prestige, gewoon voor de gezelligheid zeggen ze. Vrienden onder elkaar die hier jaar op jaar een gewoonte van hebben gemaakt. Dat er geen prestige op het spel stond, werd bij de toss al duidelijk, toen scheidsrechter van dienst Cock, een fles drank in handen werd gedrukt. Van KMD wel te verstaan. Dat doen we altijd dus zoek daar niets achter a.u.b. was de mededeling. Daarnaast moest de strijd mede worden aangegaan tegen een gastspeler bij KMD, de mooie blonde dame met de naam Erika. Bingo, een strategisch perfecte zet van KMD. Frans had iets te veel ontzag in het duel, en Erika mocht alleen op de keeper af gaan. En dat was ikzelf. Ja Erika, leer mij Erika kennen. Die had ik als 11 jarig meisje de grondbeginselen van het voetbal zelf bijgebracht, toen ik leider was bij KMD van het team waarvan zij samen met mijn dochter deel uit maakte. Iets te veel bijgebracht denk je dan achteraf, als je constateert dat zij de bal keurig langs je heen in het doel schoot. Afijn niet getreurd, wij kunnen ook wel wat en trokken ten aanval. Aanvallen genoeg inderdaad, en scoren ho maar. Wat er ook werd geprobeerd, iedere aanval werd vakkundig door ons om zeep geholpen. KMD was niet echt onder de indruk en liet zien hoe het scoren wel moest, 2-0 voor rust en direct na rust 3-0.

Hallo wakker worden, dit is toch wel iets te veel van het goede. Met Michel Ter Averst in de gelederen, was het juist hij die mede orde op zaken stelde. De aansluitingstreffer was een feit, de eer was gered. Er bleek toch nog wat tijd beschikbaar voor VE2. Deze tijd werd optimaal benut om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Michel Bot maakte de 2-3. En zo leek het te gaan eindigen. Hoe lang nog, was de vraag aan de scheidsrechter, die het inmiddels ook koud had gekregen. Er ging met enige moeite 1 vinger de lucht in, ten teken dat er nog slechts 1 minuut resteerde. Gelukkig hadden wij balbezit en perste we er nog één aanval uit, inclusief de meegereisde keeper van de 2e helft Peter Hooglander. Deze immense druk werd KMD te veel. Bulent maakte de 3-3 en zo eindigde de wedstrijd in een mooi gelijkspel passend bij deze vriendschappelijke partij.

Op andere fronten werd de traditie ook voortgezet. Oude bekende verzamelde zich en zo ontstond een goed gevulde kantine. Rond 18.30 uur was er een Surinaams buffet beschikbaar en kon de after-party beginnen, met een gezellig muziekje op de achtergrond en een of meerdere drankjes op de voorgrond. Het was nog lang gezellig, zou GertJan Dröge hebben gezegd. En dat was het ook. Nadat rond 20.30 uur afscheid werd genomen van de vrienden van KMD eindigde het feestje op verzoek van het barpersoneel rond de klok van 22.30 uur. De dag daarna was immers de nieuwjaarsreceptie en kwam deze ploeg wederom in actie voor de club. Trouwens, diverse spelers van VE2 maakte deel uit van de GDS selectie en kon voor de 2e keer in een weekend aan de bak.

Het nieuwe jaar dus goed begonnen, gezelligheid en sportiviteit gecombineerd, de missie van VE2.

Groet Michel.