Verslag GSC/ESDO 1 – sv ERASMUS 1 (zat)

Voor koploper Erasmus stond de lastige uitwedstrijd tegen GSC/ ESDO op het programma. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg ging verloren. Dus Erasmus was gewaarschuwd.
In de eerste helft liet Erasmus niet zien dat het de 1e plaats op de ranglijst bezette. Teveel ontzag voor de spelers van ESDO, waardoor er niet kort genoeg op de tegenstander gespeeld werd. Gevolg was dat ESDO vrij eenvoudig de bal in de ploeg kon houden, omdat Erasmus teveel meters moest maken. Desondanks ging het spel redelijk gelijk op en waren er kleine mogelijkheden over en weer.
Na zo’n half uur spelen zag de warrig leidende scheidsrechter terecht een strafschop voor ESDO na een overtreding van verdediger Dylan Jakobs. De elfmetertrap werd hard op de lat geschoten, waarna dezelfde speler van ESDO de bal uit de lucht opving en hem alsnog achter doelman Tim Geurse binnenschoot. De scheidsrechter toonde over de juiste spelregelkennis te bezitten en gaf een indirecte vrije schop aan Erasmus. Dit was ook meteen het belangrijkste wapenfeit uit de eerste helft. Erasmus was gewaarschuwd en kwam met de schrik vrij. Beide ploegen zochten met een brilstand de thee op.
Erasmus kwam niet scherp uit de kleedkamer . Want al in de 3e minuut lag de bal achter Tim Geurse. Een moment van onoplettendheid in de achterhoede gaf Brahim Amheye vrije doortocht richting Tim Geurse. Hij faalde niet.
Erasmus gooide door deze tegentreffer de schroom van zich af en kwam meer in haar eigen spel. Stephan de Roode maakte na 3 maanden blessureleed zijn rentree en zorgde direct voor veel gevaar. Erasmus had enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar inzetten van de Roode en van Rami Abdulrazak misten de juiste richting.
Na zo’n 20 minuten spelen in de 2e helft kwam Erasmus alsnog verdiend langszij. Een prachtige bal van Stephan de Roode op Rami Abdulrazak werd door de laatste uitstekend afgerond. Na deze treffer gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer wat af en toe hachelijke momenten opleverde voor beide doelen. Erasmus kwam een tweetal keren goed weg toen ESDO in kansrijke positie op de paal kopte. Ook doelman Tim Geurse toonde herhaaldelijk zijn grote waarde voor zijn ploeg door enkele keren fantastisch te redden. Hij hield in deze fase zijn ploeg overeind.
Aan de andere kant weigerde scheidsrechter een overtreding op John Reijntjes te bestraffen met een strafschop. Tot ontsteltenis van heel Erasmus gaf hij een vrije trap net buiten het 16 meter gebied, terwijl het er zeker een meter binnen was! Ook Stephan de Roode moest het meerdere keren ontgelden tegen Achmed Amheye. De sterke verdediger zocht herhaaldelijk de grenzen van het toelaatbare op tegen onze snelle aanvaller. De scheidsrechter bedekte dit steevast met de mantel der liefde en trok geen kaart. De Roode zelf kreeg wel een kaart toen hij na de 3e flinke schop zich openlijk afvroeg of dit allemaal wel kon.
Na 8 minuten extra tijd vond de arbiter het welletjes en konden beide ploegen zich uiteindelijk wel vinden in een puntendeling. Voor Erasmus zuur omdat het hiermee de koppositie weer moest afstaan. Volgende week wacht voor de brigade van Patrick Puister de zeer lastige thuiswedstrijd tegen PGS/Vogel. Om mee te blijven doen in de kopgroep zal er dan weer gewonnen moeten worden.