VCS VE1 – sv Erasmus VE2 : 3-3

Smalle basis met 12 spelers, maar dat resulteert vaak in het betere moeten en gaan voor elkaar. Op het voor ons veel te grote hoofdveld en een te zachte bal werd gestart.

Met onze grote gele teddybeer in de goal, maakte we direct indruk op de tegenstander.

ron keeper

Of was het de kracht op het middenveld met Ergin sinds lange tijd weer terug? In ieder geval dicteerde VE2 het begin van de wedstrijd. Dan maar verder met een wedstrijdbal van VE2, die iedereen veel beter beviel. Als reporter langs de lijn kan ik stellen dat de wedstrijd het aanzien meer dan waard was. De 1-0 voorsprong uit een uitstekende aanval zou niet misstaan in een uitzending van Studio Sport. Prima voorzet van Peter Ha. en prima binnen geschoten door Baggio. Ook de 2-0, wederom voorzet van Peter Ha. en nu keurig afgemaakt door Raymond. Comfortabel en volledig terecht op dat moment. Deed VCS dan niet mee? Zeker wel maar probeer Ron maar een te passeren! Uit de analyse achteraf kwam naar voren dat je dan wel even onderweg bent en brood bij je moet hebben. En inderdaad om Ron heen lopen en dan scoren dat lukte VCS niet. Even dacht iedereen aan een penalty tegen, maar Peter Ho, maakte van het twijfelmoment gebruik om hardop te zeggen corner voor VCS en nu allemaal je man dekken. Tot onze en ieders verbazing werd deze aanwijzing zonder morren door iedereen over genomen. Een kans voor open doel werd door de VCS aanvaller keurig verdedigd door zelf op de bal te gaan staan waardoor de bal tegendraads wegrolde. Uiteindelijk luidde de bal door de benen van Ron toch de 1-2 in. De rust was hard nodig om effe bij te komen. Frans was inmiddels ingezet voor Ergin. Een stuk of 6 spelers lag het op de lippen om de vraag voor een wisselbeurt in te dienen. Iedereen was echter nodig om ook de 2e helft met 11 man te kunnen spelen. Diep respect voor deze beproeving aan de mannen van vandaag de wedstrijd tot op het tandvlees uit speelde. VCS bleek ook wakker geworden en maakte gebruik van de vermoeidheid bij VE2. Snel werd de 2-1 voorsprong een 3-2 achterstand. Niet echt nodig maar wel een feit. Gelukkig bleken de krachten bij VCS ook eindig. VE2 knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg kansen, waarvan Teun op aangeven van Peter Ho er een verzilverde. 3-3 is een eindstand waar beide ploegen zich in konden vinden.

Groet Michel.

Doelpunten