Uitslagen Erasmus zaterdag

Een zaterdag met 2 geplande wedstrijden voor onze zaterdag senioren, maar waarvan er slechts 1 doorgang vond. PPSC (tegenstander Erasmus 2 za) liet zaterdagochtend(!) weten niet over een team te kunnen beschikken voor de wedstrijd, waardoor Erasmus 2 za onverwacht geen wedstrijd kon spelen. Gelukkig hadden we nog Erasmus za 1;

Na het goede spel en winst tegen Laakkwartier van afgelopen week, waren de verwachtingen  naar boven bijgesteld voor deze wedstrijd tegen koploper VELO. Het VELO van Edwin Vurens, welke vorige week tegen de eerste verliespartij van het seizoen aanliep, maar nog steeds de lijst aanvoert.
Met een zo sterk mogelijk team trad Erasmus 1 za aan tegen VELO. Agit op doel met daarvoor de verdediging gevormd door Delano, Danny, Jeffrey en Maurice. Het 4-mans middenveld werd gevormd door John, Mike, Stephan en Daniël. Voorin moesten Menno en Remco voor gevaar zorgen.
Op de reservebank hadden we Jordy, Mo, Michael, Mitchell en Jeroen zitten.

Zoals verwacht was het VELO welke direct voor gevaar zorgde in de wedstrijd. Al snel resulteerde dit in een penalty tegen in de 8e minuut van de wedstrijd! Dit gaf onze goalie Agit de kans om zich te onderscheiden vandaag. En ja hoor, Agit keerde de penalty! Dit zorgde direct voor een boost bij onze jongens. Iedereen was gelijk weer wakker.
De gemaakte afspraken werden goed ten uitvoer gebracht in de hierop volgende speelminuten. Erasmus had zelfs het betere veldspel van de twee ploegen. Tegen de verhoudingen in was echter wel VELO die de 1-0 kon scoren. Een mooi doelpunt, mag wel gezegd worden, dwars door ons midden.
Gelukkig kregen wij, door een snelle uitval, al snel de kans om gelijk te maken. Remco werd aangespeeld en op weg naar het doel werd hij onreglementair gestopt door de keeper (lees: naar de grond gebracht). Penalty!
Stephan verzilverde deze buitenkans vakkundig: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft wilde VELO gebruiken om aan te tonen dat de stand op de ranglijst niet een vergissing is. Helaas voor hen hielden onze jongens goed stand. Dit ging overigens vrij gemakkelijk, want het veldspel van VELO werd steeds minder en wij konden goed ons eigen spel spelen.
Helaas kwam VELO toch op 2-1 door een onoplettendheidje van onze kant. We lieten ons hier echter niet uit veld slaan en gingen verder met het goede voetbal. Dit resulteerde in een alsmaar groeiende ergernis aan VELO-zijde. De VELO-spelers speelden toen al eigenlijk een wedstrijd vooral tegen hunzelf, resulterend in een rode kaart voor VELO wegens aanmerkingen op de leiding.
Met een man meer op het veld, veranderde ook onze spelwijze en ging alles op de aanval!. Menno, met zijn snelheid, liep de verdediging stuk en kon na het omspelen van de keeper de 2-2 intikken.
Vervolgens hebben wij niet echt meer aangezet en hebben we het puntje tegen de koploper gekoesterd.

2-2, een terechte uitslag en sinds tijden weer een lekkere wedstrijd met veel inzet gezien/gespeeld.
Alle meegereisde toeschouwers, bedankt voor de aanmoedigingen en tot volgende week wanneer we op bezoek gaan bij HPSV in het Zuiderpark.

VELO-Erasmus

Proficiat!