SVH Celeritas VE1 – Erasmus VE 2: 6-3

20-3-2016

We kunnen in het verlengde van het vorige verslag constateren dat deze wedstrijd niet als keerpunt van het seizoen 2015-2016 zal worden betiteld. Een annuleringsverzekering was bijna op zijn plaats geweest met de last minut afmeldingen. Met een, voor veteranen krap aantal van 13 spelers werd gestart aan deze match.

De invulling van de plek, waar normaliter Herman te bewonderen is aan de zijlijn, werd ingevuld door Dennis en zo kon er worden begonnen. Met de ouds mogelijke en denkbare invulling van de achterhoede, in leeftijd gesproken dan (229 jaar ervaring), hielden we ons keurig staande. Deze ervaringsdeskundigen lieten zich onder ander bijstaan door de lat, want die doet ook gewoon mee als verdedigd object, en onze betrouwbare sluitpost Angelo. Dat SVH 1-0 voorkwam lag zeker niet aan de traagheid van deze heren, als wel aan de snelheid van hun spits Ramon, die gezien zijn leeftijd daarmee ruim in het voordeel was. Kijk je gunt de tegenstander natuurlijk wat voordat je terug slaat. Met prima tegenstand en mooie tegenaanvallen wist Rogier de 1-1 uit de rebound in te tikken. Bij ons dus hetzelfde effect van een snelle en fitte spits die sneller is dan de verdedigers. De 2e kwam uit een mooie aanval over veel schijven waarvan bij mij de schreeuw van Peter is blijven hangen. Gelukkig hoorde Anthony ook, “Teun ik ben bij je”, legde de bal keurig breed en schoot Peter via de onderkant lat, het hulpmiddel nu in ons voordeel, de 1-2 in de touwen. We kwamen zelfs op een riante 3-1 voorsprong door een kopbal, jawel het Hekelingen syndroom kan de kast in, van Rogier die daarmee zijn eigen werklust beloonde met een 2e treffer. En wat was het jammer dat de snelle spits aan de andere kant de aansluitingtreffer voor de rust kon maken, terwijl wij toch echt zelf in de aanval waren. Nou het bleef toch mooi een voorsprong van 2-3 bij de rust. Dus gezellig aan de thee. In de 2e helft bleek al snel dat de eerste helft veel kracht had gekost. Mannen die normaliter voor “ een halfie” gaan moesten noodgedwongen de volledige 90 minuten aan de bak. Hulde heren want er werd nog redelijk lang stand gehouden. Tegen de vrije trap die we moesten incasseren was helaas niets bestand en zo kwam de gelijkmaker op het bord. Nog heel even de illusie om er een gelijkspel uit te slepen. Weg illusie toen bleek dat 90 minuten in deze samenstelling net iets te lang was. Het verzet werd gebroken en SVH liep verdiend uit naar een 6-3 overwinning. Zeker geen schande, maar ja 3-1 voor leek zo mooi.

Michel

Doelpunten