sv Erasmus VE2 – VUC VE1: 3-3

Kees Jansma “Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.”

Johan Cruijff “Voetballen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.”

John Bosman “Strafschoppen zou ik het liefst koppend willen nemen.”

Dat waren de antwoorden op de quizvraag uit het vorige verslag.

Deze week een bijzonder welkom aan de lezers van voetbalvereniging SEV, Kasteelheren uit Leidschendam, die naar wij hebben vernomen, aandachtig lezer zijn van de verrichtingen van VE2.

Laten we deze week even stilstaan bij een notitieschrift dat opdook in de kleedkamer van VE2. Een bijzonder notitieschrift mogen we wel zeggen. Om de bewijslast hiervan maar direct aan te leveren tonen wij de afbeeldingen hiervan.

veteranen-inzichten1

veteranen-inzichten2

Waarschijnlijk gebruikt Peter deze methode in Leidschendam?

Structureren, klinkt als: redelijk onhaalbaar binnen het ongestructureerde VE2,

Stimuleren, een begrip voor de spelers van VE2, we doen niet anders, zeker in de 3e helft,

Individueel aandacht geven, hou op schei uit, zo veel individuele aandacht als bij VE2 kom je nergens op de hele planeet tegen,

Regie overdragen, daar kan alleen sprake van zijn als er regie is natuurlijk.

Ook deze week gewoon een voorstel voor de opstelling, deze keer door Pater Ha. i.p.v. Peter Ho. Iedereen akkoord klonk het door de kleedkamer, zo niet…. jammer dan. Met 100% commitment over de opstelling werd gestart tegen VUC VE1. Tja hebben we deze week 1 punt gewonnen of 2 punten verloren; that is the question.

Aanvankelijk zelfs op koers voor 3 punten. We zaten lekker in wedstrijd en kwamen verdiend voor. In het eerder gememoreerde schriftje stond de aantekening “na een subliem hakje van onze aanvoerder”, voor wat het waard is, wist Hans op doel te schieten waardoor Raymond de rebound beheerst kon binnen schieten. Diezelfde aanvoeder had de kans op 2-0, dat stond dan weer niet in het schriftje, maar de eerlijkheid gebied mij dat jullie te vertellen. Toen kwam de voetbalwed die ook weer niet in het schriftje stond. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. 1-1 met rust. Best grappig als je op veld 3 speelt en het scorebord op veld 1 onze ruststand van 1-1 aan geeft. Hoe weten ze dat daar nou toch weer?

Ze zullen vast moe zijn in de 2e helft werd stilletjes gedacht en onze tactische wissels pakte redelijk verkeerd uit. Verdedigers trokken direct ten aanval, en bij balverlies is dat dodelijk kan ik je vertellen. De ezels van VE2 deden dat maar liefst 2x op rij, stoten dus hard hun hoofd, toen in no-time een 1-3 achterstand op het scorebord stond. Er leek berusting te zijn in de eigen onhandigheid. Leek, want de veerkracht werd aangesproken. Nu met een bewuste afspraak om achterin 1 op 1 te gaan spelen en extra troepen naar voren te sturen. We beloonde onszelf met nog 2 doelpunten en sleepte er een gelijkspel uit.

Eerst hebben we dus 2 punten verspeelt om er vervolgens 1 te winnen, is het nog te volgen?

Na afloop nog even wat onduidelijkheden weggenomen.

Ricardo verbaasde zich dat Patrick nog steeds voetbalde! Jij was toch gestopt? Patrick hielp hem uit de droom, nee dat is mijn vader. Maar die was gewoon wel aanwezig om zoonlief aan te moedigen.

Waar was Max eigenlijk deze week? Volgens onbevestigde berichten is hij niet verder gekomen dan zijn eigen galerij, ergens tussen de buurvrouw op nummer 120 en 130, uiteraard voor een kopje suiker.

Wie mag er wel en wie mag er niet in de groepsapp? Discussie voor volwassenen of de kleuterklas? That is also the question. Wat mij betreft lekker laten zo. Leuk forum voor klinkklare zin en onzin. Wel het verzoek om niet via de groepsapp af te schrijven, maar op de persoonlijke app van Peter Ho. of ondergetekende.

Dat was die weer voor deze week.

Groet Michel.