sv Erasmus VE2 – VCS VE1: 6-5

Wind, regen, hoosbuien. We hebben weer veel geleerd vandaag. Allereerst de vraag “ gaat het door”. Zeker ging het door.

De investeringen in drainagesystemen werden er vandaag dubbel en dwars uitgehaald. Resultaat hiervan waren keurig droge en prima bespeelbare velden. Hulde aan onze onderhoudscommissie. Tel daar de meer dan voortreffelijke witte lijnen van Tim bij op en voetbalplezier in stadion Erasmus is gegarandeerd. De twijfel van VCS schuilde hem meer in de regenbui vlak voor aanvang van de wedstrijd, denken wij. Na kort overleg werd besloten om gewoon te spelen, ondanks de mededeling dat zij te weinig man hadden. Behulpzaam als wij zijn stellen we dan spelers van ons ter beschikking. Zodoende werd met 11 tegen 11 gestart. Niet lang daarna bleek VCS over voldoende eigen wissels te beschikken en werd Peter bedankt voor bewezen diensten. Dat Cock geen thuisfluiter is bleek uit de penalty die VE2 tegen kreeg. Een overtreding binnen de 16 is nou eenmaal een overtreding en dan fluit je, was de korte en zakelijke mededeling van de scheids. Het was hard werken in deze wedstrijd voor VE2. Het liep beduidend minder dan de afgelopen weken. Waar lag dit aan? Wij weten het ook niet, dat soort dingen gebeurt nou eenmaal in de voetballerij. Door de mindere wedstrijd moest wel worden teruggeknokt vanuit een bijna onoverbrugbare 1-3 achterstand. Bijna, ja jullie lezen het goed. In een bizar spelverloop met veel doelpunten wist VE2 ook deze week de 3 punten in de wacht te slepen en zo de nummer 2 positie op de ranglijst te handhaven. Een felicitatie waard mannen. Vlak voor rust werd de aansluitingstreffer door Bulent binnengekopt. Dit nadat Willem eerder met een bekeken schot over de keeper de 1-1 had gemaakt. Na rust, zo herinner ik mij nog, werd het 3-3 door Peter Ha. en vervolgens mocht de 3-4 achterstand worden geïncasseerd. De penalty in ons voordeel, wegens hands binnen de 16 meter, werd bekwaam door Ron binnen geschoten. Van 4-4 werd vervolgens uitgelopen naar een 6-4 voorsprong. Willem ging goed door op, een voor het oog onhaalbare bal. (de ogen van veteranen gaan inderdaad achteruit). De hoek was moeilijk, maar met de kwaliteiten van Willem wist hij de bal hard bij de 1e paal het doel in te schieten. Teun kreeg ook loon naar werken en wist met zijn gloednieuwe voetbalschoenen, zaterdag middag om 16.00 uur aangeschaft zo vertelde hij trots, de 6-4 te maken. Het laatste woord van VCS, en dat waren er soms best wel veel, gaat de geschiedenisboeken in voor de statistieken. Het werd dus nog wel 6-5, echter het eindsignaal klonk, waarmee de overwinning kon worden vastgesteld. IJverig werd dit aan het wedstrijdformulier toevertrouwd waarna de 3e helft kon beginnen. Deze week met:

“ spelende leden”, “niet spelende leden” en “wel drinkende leden”.

Groet Michel.

Doelpunten