sv Erasmus VE2 – TAC ’90 VE2: 3-3

Iedere wedstrijd begint met de toss. Normaliter gooit de scheids dan een muntje omhoog nadat hij aan de tegenstander heeft gevraagd, wil je kop of munt. Deze week stond er echter een straf windje en hadden wij maar liefst de beschikking over 20 spelers. Hoe intelligent één van onze spelers is bleek al snel toen ik onderweg naar veld 3 de vraag stelde zullen we beginnen met wind mee of wind tegen. Wind mee natuurlijk wist Carl overduidelijk als antwoord te geven. In mijn hoofd kwamen direct allerlei tactische overwegingen naar boven, maar ik vroeg mij toch af wat hiervan het voordeel was. Zeg Carl, maar waarom eerst wind mee vroeg ik aan deze meest eravaren speler. Nou gewoon omdat ik zelf de 2e helft wissel sta.

Het kan maar duidelijk zijn en zo gaf Cock de aftrap aan TAC en bleven wij staan om de geliefde helft van Carl met wind mee.

Wedstrijd ging gelijk op, al moet gezegd dat VE2 de draai niet direct wist te vinden. TAC wist het eerste doelpunt te maken en pas daarna begon het beter te draaien bij ons. Voorstopper Willem schoof regelmatig in en TAC raakte de klutst een beetje kwijt. De voorzet van Steve werd keurig door Marco binnengekopt. Tegendraads dat wel en daarmee verraste hij de keeper. Na afloop kon Marco vol trots uitleggen hoe je de bal dus moet binnen koppen. Wie de schoen past trekt hem aan. Het verweer dat tegendraads en Marco prima samen gaan was wat aan de zwakke kant. Vervolgens een uitbal voor VE2 waarbij de gehele verdediging van TAC stond te slapen. Dennis zag dit buitenkansje en gaf de bal goed voor waardoor Umut de 2-1 voorsprong kon binnen tikken. En zo gingen we aan de thee.

Met een bijna nieuw team werd gestart aan de 2e helft en ja jullie raden het al met wind tegen. Balverlies luidde de counter van TAC in en zo werd het 2-2. Het sierlijke voetbal bleek inmiddels ingeruild voor werkvoetbal. Maar…. van hard werken is nog nooit iemand minder geworden. Het leverde aan beide kanten nog een doelpunt op. Baggio maakte eerst nog de 3-2 en daarna bogen we voor de 3-3.

Puntje toegevoegd aan ons totaal zullen we maar zeggen.

Na afloop zijn we verkast van kleedkamer 2, naar de bestuurskamer, en vervolgens naar kleedkamer 4. Echter nergens bleek onze aanwezigheid op dat moment gewenst. Ons grote verantwoordelijkheidsgevoel en sociale instelling om andere sporters de ruimte te geven voor hun voorbereiding op de wedstrijd werd even niet beloond. Het voorstel ligt nu op tafel om volgende week ook te gaan “lappen” voor een eigen kleedkamer. Want de 3e helft dient uiteraard wel in alle rust gespeeld te kunnen worden.

Tot volgende week,

groet Michel.