sv Erasmus VE2 – Leidse Boys VE1: 5-3

Constateringen, wiskunde en reizen?

Het mooie van voetbal is de reis die je maakt, en niet het bereiken van de bestemming. Mooi gesproken zegt de een, gelul zegt de ander. Als je niet scoort kan je namelijk niet winnen, en dus is de bestemming het resultaat. We nemen jullie deze week mee op reis met VE2, dan wordt het vanzelf duidelijk of de bestemming is bereikt. Leidse Boys was al zeker van de poulewinst in deze bekerronde, na 2x winst in de voorgaande wedstrijden. De kwaliteiten van dit team werden ons snel duidelijk gemaakt. Nog voor dat wij de bal zelf hadden geraakt stond het 0-1. Als ik dit extrapoleer naar het eind van de wedstrijd dan wordt het 0-36 klonk het optimistisch langs de zijlijn. Onze MRE had dit in een split second berekend. Naar mate de tijd verstreek kon wiskundig worden aangegeven dan onze kansen op een beter verloop van de wedstrijd alleen maar gunstiger werden. Dit gezegd hebbende stond het plotseling 0-2. De voor- en nacalculatie komt later nog even aan bod.

In onze vorige verslagen hadden we al aangegeven dat we kwalitatief goed hadden “ingekocht”. Deze laatste wedstrijd als voorbereiding op het echte werk, “de competitie”, moest laten zien waar we staan. We mogen inmiddels vaststellen dat we de opgaande lijn te pakken hebben en er bepaalde patronen zichtbaar worden. Een voorbeeld. Willem me Wim waren er weer bij en kregen een basisplaats. Zij waren samen verantwoordelijk voor de 1-2, een duidelijke Wim-Wim situatie. De spanning in de wedstrijd was weer terug.

Edoch, het veel jongere team, zo was geconstateerd op het digitale wedstrijdformulier, was simpelweg fitter. Daarom dragen zij natuurlijk ook de naam Leidse “Boys”, was de volgende constatering. Uit een prachtige aanval maakte zij de 1-3 ruststand. Op basis van het vertoonde spel leken wij genoegen te moeten nemen met deze bestemming en te genieten van de reis. Effe thee drinken dan maar?

Het tweede deel van de wedstrijd gaf een totaal ander beeld. De bal ging lekker door de ploeg en er stond altijd wel iemand vrij waar de bal naar toe gespeeld kon worden. De ouwetjes van VE2 hadden het dieseltje aan de praat gekregen en hadden het plotsklaps helemaal naar hun zin tegen de “Boys” uit Leiden. De ene na de andere combinatie werd op de mat gelegd. Willem maakte zijn 2e en 3e van de dag en zo kwamen we langszij 3-3. De koek was nog niet op en als we alle kansen hadden afgemaakt dan had Leidse Boys door te extrapoleren kunnen weten dat het hard andersom kon gaan. Peter Hartgring en Max wisten uit de vele kansen te scoren. Achterin hielden we eenvoudig stand mede door goed keeperswerk van Dennis. 5-3 winst na een 1-3 achterstand. Na afloop had iedereen een heerlijk gevoel en zijn we klaar voor de competitie. De voorcalculatie zag er zorgelijk uit, de nacalculatie bleek helemaal in orde te zijn. Goedgekeurd door het MT. Nog maar een statistiek als uitsmijter, VE2 is als enigste team deze poule ongeslagen doorgekomen, maar eindigt toch als 2e achter de Boys, die wij succes wensen in de volgende bekerronde. Cock en Herman wederom foutloos. Zo’n duo kan je er prima bij hebben. Tot volgende week.

Groet Michel.

Doelpunten