SV Erasmus VE2 – Laakkwartier VE2: 6-3

Heerlijk voetbal weer bij dit prachtige affiche voor de laatste huiswedstrijd van 2016.

Omdat er bij het team van Escamp VE een aantal spelers met enkelblessures kampten werd verzocht om te wisselen van veld. Niet meer dan logisch. Het gras van veld 3 is immers stukken vlakker dan het gladgestreken, van afgedanktevermalenrubberbandenvrije, kunstgras van Veld 1. Bij afwezigheid van Dennis wierp Peter Ho zich deze zondag op als keeper. Zijn visie op het keepersvak bij de veteranen van Erasmus luidt als volgt: “Keepen bij de veteranen is vrij simpel, je ziet de aanval al van veraf aankomen”. Peter realiseerde zich natuurlijk dat met dit soort opmerkingen het team al met een voorspong het veld betreedt. Hij wist in elk geval de lat voor zichzelf vrij hoog te leggen.

Al snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Laakkwartier aan VE2 veel ruimte gaf om te kunnen voetballen. Na zo’n 20 minuten spelen wist Peter Ha al twee keer de bal achter de goed spelende keeper van Laakkwartier te krijgen. Ook Peter Ho leek zich aan zijn woord te houden. Met Tess Wester achtige handbalreddingen hield hij in de eerste fase van de wedstrijd zijn doel opmerkelijk schoon. Even dacht hij zelfs aan volleybal opzet maar besloot toch op het laatste moment om de bal over te tikken. De lat lag immers hoog. Het ging allemaal makkelijk, soms misschien net iets te makkelijk en vanaf de zijlijn viel soms zelfs het woord “one touch” voetbal. Dit drong ook tot Laakkwartier door. Met doorzettingsvermogen en slordig balverlies van de kant VE2 wisten zij met een knap afstandsschot de keeper toch te passeren. Bijna direct na deze aansluitingstreffer van Laakkwartier wist VE2 zich, mede door een uitstekend spelende Ayoub (3 assists), nog voor rust op 3-1 (Peter Ha) te zetten. Na een goedgekeurde buitenspelgoal van Laakkwartier is het niet onbelangrijk is om te vermelden dat ook Ron nog een duit in de zak deed door de 4-2 met een mooie lob in te tikken.

Na de thee leek de wedstrijd een beetje in te dutten. Veel uitgespeelde kansen werden gepakt door de keeper van Laakkwartier en “slechts” twee keurige goals van Willem wisten het net wel te vinden. Dat Laakkwartier uiteindelijk nog de 6-3 kon maken kwam door het hoog democratisch gehalte in het veld. Een zuivere buitenspelgoal werd door de perfect fluitende scheidsrechter in overleg de tegenstander alsnog toegekend. Omdat de gelegenheidskeeper van VE2 ook nog wat wedstrijdritme op wilde doen werd voor hem een speciale wissel geregeld. Ron trok de stoute handshoenen aan en Peter Ho kreeg nog zeker 3 minuten om mee te voetballen, althans, dat dacht hij. Hij vergiste zich echter in de streng oplettende laatste man in de vorm van Peter Ha die zo’n beetje zijn hele verdediging bij een 6-3 voorsprong alsnog naar voren zag wandelen. De woorden “PETER NIET DOEN, HIERBLIJVEN!” galmen nog na op het sportpark aan de Erasmusweg.

Voor de diegene die uitsluitend geïnteresseerd zijn in de kippenpotenpraat van de 3e helft kan nog worden gemeld dat iedereen sinds gisteren weet wat een MOP is, de politieke voorkeur van sommigen die zich steeds sterker aftekent in de loop naar de verkiezingen van maart 2017, Onze gelegenheidskeeper na lang overleg uiteindelijk in 1999 blijkt te zijn verhuist, onze spits afgelopen week niet jarig was maar 12,5 jaar getrouwd en dat iemand stiekem heeft zitten genieten van de 2e helft in de dug-out. Of dit door het getoonde spel kwam of door de sterke bezetting op de bank de 2e helft wordt nog nader onderzocht.

VE2 kan terugkijken op een leuke seizoenshelft met 19 punten uit 10 gespeelde wedstrijden met als gevolg een keurige 5e plaats. Samenspel en vooral plezier vormen de basis. Ik kan jullie verzekeren dat dit tot juni 2017 de enige reden is waarvoor ik op zondag mijn bed uit kom.

Groet,

Patrick