sv Erasmus VE2 – Laakkwartier VE1: 3-7

“Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.”

“Voetballen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.”

“Strafschoppen zou ik het liefst koppend willen nemen.”

Quizvraag: van wie zijn deze uitspraken. De antwoorden wellicht de volgende keer!

De wedstrijd beginnen zoals we de vorige waren geëindigd!!! Dat was vooraf toch niet zo afgesproken? Dramatische start deze week, kunnen we wel zeggen. Het horloge van Herman gaf nog net aan dat we in de derde minuut zaten, toen al tegen een 0-2 achterstand aangekeken moest worden. Om met de woorden van Louis van Gaal te spreken, was de koploper nou zo goed of waren wij zo zwak. Vanaf mijn objectieve plek langs de lijn kan ik de lezers van dit verslag vertellen dat VE2 onthutsend zwak aan de wedstrijd begon. Maar toen werd er plotseling aan coaching gedaan.

“ Probeer de bal eens naar een wit shirt te spelen”, werd er geroepen. Max keek verbaasd om zich heen, witte shirts? Wij spelen al jaren in rood-oranje toch? Maar ook bij Max drong het uiteindelijk door dat VE2 was begonnen in witte reserve shirts. De verleiding is nu groot om de zwarte Pieten discussie in het verslag op te nemen, maar dat doen we natuurlijk niet. Dat hebben we in de 3e helft gedaan, en uitgebreid ook kan ik je vertellen.

Vervolgens duurde het nog wel een tijdje voordat er ritme in de ploeg kwam. Tot dat moment waren we overigens niet echt onder de indruk van koploper Laakkwartier. Na een aantal aanvallen van ons over rechts waarbij de voorzetten nog niet lekker aankwamen, leverde Steve plotseling een prima voorzet af die goed werd aangenomen door Willem. Hij ronde deze kans af door met een rollertje, tergend langzaam tegendraads te scoren. Dat pa den Dulk dit heeft gemist was spijtig, maar iets later dan gebruikelijk was hij ook vandaag weer samen met pa de Vos aanwezig om VE2 aan te moedigen. Geweldig om jullie er wekelijks bij te hebben. Daar doen we het eigenlijk allemaal voor. Het publiek entertainen en zelf lol hebben. 1-2 ruststand was nog te overzien, met het potentieel aan wissels. Dus na rust veel nieuwe spelers en vol goede moed verder.

Vanaf het begin zat het stadion weer vol met 90.000 toeschouwers. We hadden ook het voordeel dat steeds meer tegenstanders defensiever tegen ons gingen denken, terwijl wij vooral bezig waren met het scoren van doelpunten. Daar was alles op gericht. Vaak ging het goed, soms niet. Maar er was altijd wel wat aan de hand. Er zat dynamiek in het spel en er gebeurde veel voor het doel. Uitgangspunt van ons spel was het drie spitsensysteem, met twee vleugelaanvallers en de intentie om de tegenstander op de eigen helft vast te zetten. Dat scheelde ook weer wat loopwerk en zo was iedereen fitter om acties te maken.

Ojee, ik dwaalde even af in een prachtig stukje proza uit het boek “Johan Cruijff, mijn verhaal”.

Overigens best wel een aardig idee voor de 2e helft, dacht ik zelf. En ja warempel, de spirit kwam terug in het elftal. Wij maakte het spel over de vleugels en Laakkwartier hobbelde achter ons aan. Baggio maakte de 2-2, en we waren back in business. Druk op het doel van Laakkwartier houden, met als gevolg ruimte voor de counter. Boem 2-3 om de oren. Blijven volharden in onze spelopvatting. Voorzet op maat op Willem en de 3-3 was een feit. Het spel van VE2 was met sprongen vooruit gegaan. Waar ging het dan toch nog mis? Laakkwartier, veranderde in lak – kwartier, een kleine woordspeling. Ze hadden lak aan ons en het duurde een kwartiertje. Zij pakte de draad weer op en wisten met snelle uitvallen rap uit te lopen naar een 7-3 overwinning. Bleken ze als koploper toch wel goed te kunnen voetballen. Best een leuke wedstrijd vonden wij achteraf. Want ook VE2 deed goed mee in de wedstrijd, maar moest zijn meerdere erkennen.

De anekdotes waren er ook deze week weer in overvloed.

Cursus: Rij eens door de stront met je fiets, laat je band vervolgens leeglopen en vraag een enthousiaste fietsenmaker om je te helpen. Gevolg, vieze handen voor de fietsenmaker voor 100 % gegarandeerd. (in de kleedkamer deed deze her erg goed). Wie zitten er nu nog wel of niet meer in de groepsapp? Peter gaf uitleg waar en hoe laat we 9 december gaan eten. Dat zal nu voor iedereen wel duidelijk zijn, toch of…?

Groet Michel.

Doelpunten