sv Erasmus VE2 – Kethel Spaland VE2: 3-3

sv Erasmus VE2 – Kethel Spaland VE2: 3-3 -9-2016

Vandaag werd wel duidelijk dat we over een zeer brede selectie beschikken. Breed genoeg om VE1 aan voldoende spelers te helpen. Dank aan de bereidwillige spelers van deze week. Plezier in het voetbal tegen een leuke tegenstander bleek ook deze week weer aan de orde. De fitheid van de tegenstander overviel ons eerlijk gezegd wel een beetje. VE2 werd behoorlijk op de proef gesteld op dit onderdeel. De bal ging makkelijk rond bij Kethel Spaland en dat gaf een licht overwicht in hun voordeel. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg VE2 hier meer vat op en lieten wij ook onze voetbalcapaciteiten zien. Kansen dus voor beide partijen. Helaas voor ons moest Max in de eerste helft 1x vissen. Maar daar stonden ook prima reddingen tegenover. 0-1 ruststand.
Scherpe analyses in de rust met de bijbehorende wissels brachten resultaat. Kethel Spaland werd de eerste 20 minuten van de 2e helft volledig vastgezet op eigen helft. De 1-1 kon niet uitblijven en kwam er ook. Mijn persoonlijke dank gaat uit naar de keeper van Kethel Spaland, die mijn goed bedoelde, maar niet geheel zuiver geplaatste voorzet tot doelpunt promoveerde. De druk werd verder opgevoerd en Peter Hartgring wist met een hard schot de 2-1 voorsprong binnen te schieten. Dit alles werd de tegenstander iets te veel en zij speelde zich onder de druk uit, zoals dat heet. Keurig werd de 2-2, onhoudbaar voor Max gescoord. De 2-3 achterstand was jammer en beruste op miscommunicatie, gevolg vrije man voor de goal en zo leek VE2 met lege handen te staan. Om nog maar eens een mooie term in de strijd te gooien, toonde VE2 “ veerkracht” . Gas er op met als resultaat de 3-3. Steve terug van vakantie en volledig uitgerust, schoot weer letterlijk knalhard uit zijn slof. Kwamen we verder nog goed weg? Was de scheids ook deze week foutloos? Een opmerkelijke slotfase, dat wel. Niet alle vragen kunnen worden beantwoord, bij de veteranen gaat alles iets trager toch? ☺. Gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag denk ik.
Tot volgende week.

Groet