sv Erasmus VE2 – Full Speed VE1: 2-7

“De avonturen van deze belhamels”, aldus het citaat uit het algemeen jaarverslag seizoen 2016-2017 van sportvereniging Erasmus. Dit compliment beschouwd VE2 als een grote eer. Daar staat natuurlijk tegenover dat we jullie ook dit seizoen ongevraagd trakteren op ons wekelijkse avontuur. Deze week de wedstrijd tegen Full Speed. Aanvankelijk hadden wij zelf de gedachte om er Full Speed tegen aan te gaan, want zo werd het plan vooraf in de kleedkamer bedacht en besproken. Bij ons heet dat alleen “het voorstel”. Hierbij werd al snel de vergelijking getrokken tussen Peter als meester en Peter als coach. De stelling kwam naar boven: stel je voor dat je je leerlingen voorstelt om huiswerk te maken, wat gebeurt er dan? Waarschijnlijk is het antwoord. Dank je wel voor het voorstel meester. Het voorstel voor de opstelling werd blijkbaar ook als zodanig opgevat en te weinig gekoppeld aan het strijdplan.

Feitelijk werkte het strijdplan in de 1e helft best aardig. Beide ploegen in balans met wisselend succes. Van 0-1 kwamen op 1-1 en van 1-2 kwamen we op 2-2. Prima schoten van Baggio en Engin leverde de doelpunten aan onze kant op. De tegendoelpunten ook deze week knullig met foutief uitverdedigen en een strafschop tegen. Geen kaarten want dat is bij ons niet nodig. Bovendien gaan er geruchten dat als er kaarten getrokken zouden worden dit hooguit schoppen heer of een ansichtkaart zouden zijn.

Dankzij het overweldigende animo voor deze wedstrijd was er een hoog wisselgehalte in de rust. Op papier bleken alle posities in de 2e helft volledig onder controle. De praktijk bleek weerbarstiger te zijn. Sterker nog, de 2e helft begint een soort van obsessie te worden! Full Speed wisselde blessures voor blessures, terwijl wij de luxe van het inzetten van verse krachten hadden.
Tik op tik kregen we te verwerken met counters van de snelle spitsen, waarop wij het antwoord schuldig bleven. Ook nu moesten we een ruime nederlaag incasseren, zie uitslag hierboven. Van een kleine dip in een diep wak. Maar hier gaan we uit komen! Komende week bezinnen we ons op het technisch beleid om weer te kunnen verslaan over 3 punten-wedstrijden.
Conclusies uit de 3e helft:
Uiteindelijk bleek dat we allemaal in een poreuze cirkel zitten.
De wijzen onder ons wisten zelfs te vertellen dat je naar een wedstrijd kan kijken terwijl je hem zelf aan het spelen bent. Stof om over na te denken zullen we maar zeggen.
Tot volgende week, groet Michel.

Doelpunten
Peter Ha 5 Baggio 3 Hans 1 De rest 0