sv Erasmus VE2 – DVC VE1: 6-8

De uitslag doet niet direct denken aan een voetbalwedstrijd, maar meer aan die van een balsport in een hal of zo. Was het publiek dan de uiteindelijke winnaar? Pa de Vos keurig op tijd en Peter Esseveld, 10 minuten te laat, kunnen hier vrijblijvend over worden geïnterviewd. Zij werden getrakteerd op maar liefst 14 doelpunten. Waarschijnlijk zullen zij met gemengde gevoelens huiswaarts zijn gekeerd.

En keek ze daar eens trots staan in de nieuwe VE2 (4-ever) shirts, allemaal een maatje meer en mooie opgetrokken kousen. Gelukkig wel allemaal onder de knie, zodat enige vorm van sterallures werd gecamoufleerd. De Albert Heijn – Tui voetbaltas stak wat schril af bij de mannen in de nieuwe tenues, maar ja kniesoor die daar op let. Een maatje meer en dan toch nog een slimfit voor een aantal spelers. Zoals gezegd hebben we maten van de shirts wel in de hand maar de maten van de groeiende lichamen niet. Daar ligt sowieso een kans voor een aantal van ons. De gulle sponsor werd namens het hele team inclusief grens en scheids bedankt met een paar kwaliteitsflessen rode wijn.

Een inhaal programma tegen DVC dat 1 plaats hoger op de ranking staat. Op het veld bleek dat ook vrij snel de verhouding te zijn. VE2 begon met aflandige wind, wat dat dan ook mocht betekenen, maar langs de lijn vang je wel eens een vakterm om je heen op. Peter Ho in goede doen in de goal wist met fraai voetenwerk de nul te houden, tot frustratie van DVC denken wij. Na de eerste aanvalsstorm van DVC te hebben weerstaan, bleek effectief voetbal (volgens deskundige staat effectief synoniem aan: luizige counterploeg), het toverwoord. Wat gebeurde er allemaal! VE2 liep riant uit naar een 4-0 voorsprong. Peter Ha 2x, Umut en Engin waren de schutters met stuk voor stuk lekkere doelpunten. Duwtje in de rug nam de arbiter vervolgens waar. Pingel voor DVC. De bal in de kruising kon Peter onmogelijk met de voet keren! Wellicht was met de handen een betere optie, maar nee deze pegel had een professionele keeper ook niet gekeerd. Aan de andere kant wist Peter Ha zijn 3e treffer te maken, en zo werd de rust met een riante 5-1 voorsprong bereikt. De Analisten gaven in de rust wel alvast aan dat een dergelijke voorsprong tegen deze tegenstander geen overbodige luxe was. Ook werd nog geconstateerd dat de 5 assist allemaal van Wim vandaan kwamen. Keurige 1e helft Wim. Voldoende wissels aanwezig, ook dat was vandaag prima op orde, dus met een fit team de 2e helft in.

En wat bracht ons dat? Nou in ieder geval een heel ander spelbeeld. Wat een druk op VE2, en konden we die druk weerstaan? Nadat ik dit heb uitgesproken stond het inmiddels 5-2. Poging op poging op ons doel van de mannen van DVC en met een uiterste inspanning kopte onze vaste man of the match, de bal via de lat uit de kruising en voorkwam daarmee de 5-3. Het bleek slechts uitstel. Het werd 5-3 en 5-4. Dennis kreeg ondertussen materiaalpech en met een geleende voetbalschoen sjokte hij terug het veld in om nog net getuige te zijn van de 5-5. Ondertussen maakte emoties zich “meester” bij ons. Hamstrings bleken niet meer bestand tegen de immense inspanningen die werden gevraagd en zo raakte we snel door alle wissels heen. VE2 kwam er nog maar spaarzaam uit, maar bleek toch weer effectief. Een schitterende droge knal van Marco bracht een 6-5 voorsprong op het bord. Hoera, hoop gloorde aan de horizon, zou het dan toch?

Nee beste lezers het bleek het laatste wapenfeit van deze dag. DVC wist nog 3x te scoren en daarmee moesten wij met een 6-8 nederlaag genoegen nemen. Een knotsgekke wedstrijd dus waarin een 5-1 voorsprong werd weggegeven. Hebben wij dit eerder meegemaakt? Hierover ontstond grote twijfel. Allemaal doorgewinterde voetballers die van slag waren. En dan opeens bleven we achter, in gedachte verzonken, voelde iedereen mee met de machteloosheid van een coach die langs de lijn zijn team in gewonnen positie de winst door de vingers zag glippen en daar niets meer aan kon veranderen. Nee, ontslag is het laatste waar je dan aan denkt voor zo’n trainer, hij heeft er alles aan gedaan. Het team moet zelf presteren en vandaag bleek DVC uiteindelijk de sterkere ploeg te zijn.

Groet Michel.

Doelpunten