sv Erasmus VE 2 – Victoria ’04 VE 2 2-10

Soms is het vooraf al duidelijk te zien hoe de wedstrijd gaat verlopen.

En deze hoe-vraag liet zich vertalen in de volgende constatering.
Vaders tegen zonen, dat gevoel overheerste vooraf toen wij onze tegenstander het veld zagen betreden. Het leeftijd verschil was constatering één, en het klasse verschil was constatering twee. De eerste jaars veteranen voetbalde er lustig op los. Ze vonden elkaar blindelings en wij stonden er bij en keken er naar. Het voelde aan onze zijde een beetje als figuranten in een slechte B-film.

VE2 kan veel beter voetballen dan zij vandaag lieten zien, maar zonder bal is dat best lastig kan ik jullie zeggen. Lang verhaal kort, de rust werd bereikt met een 0-6 achterstand. Niet fijn en bijna om moedeloos van te worden. Zeker ook nog vanwege de lange afstand die moest worden overbrugd van veld 3 naar de kleedkamer, waar goed bedoeld door geïnteresseerde naar de ruststand werd geïnformeerd. Na rust ging  gelukkig het gas er af bij de mannen uit Vlaardingen. Dit gaf VE2 de gelegenheid om iets van hun eigen kunnen te laten zien. De wedstrijd al lang gespeeld natuurlijk en het werd uiteindelijk 2-10.

Zij de winst en wij de mooiste doelpunten, was de gezamenlijke conclusie na afloop. En hier is niets van gelogen. De eerste van Ergin was een prachtige lob over de keeper, die daarmee het nakijken had. De 2e was zo niet nog veel mooier. Bal voorgegeven, direct na de stuit vol met de wreef geschoten door Engin. Wat een streep in de kruising. Noch gezien, noch gehoord door de keeper van Victoria en dat was dan tevens onze kleine victorie. Daar moesten wij het vandaag mee doen, wij hebben genoten van deze 2 mooie momenten en feliciteren de tegenstander met de overwinning.

Raymond en Cock zijn weer een jaartje ouder, van harte mannen. Cock beschikt inmiddels over de nieuwe App wedstrijdzaken en daarmee werd de uitslag vakkundig door hem verwerkt.

Lessens learned in de 3e helft. Een foto maken van een leeuw met een telelens op 3 meter afstand is feitelijk zonde van de investering van de telelens. Dat kan namelijk ook gewoon met de IPhone. Je moet dan wel lef hebben natuurlijk. Slimfit blijkt een maat te zijn voor een shirt. Tja een lesje ontleden geeft ons twee woorden, namelijk slim en fit. Of deze combinatie van toepassing is voor VE2 kan in twijfel worden getrokken.

Overigens zitten wij niet bij de pakken neer en zien alweer uit naar de laatste bekerwedstrijd van aanstaande zondag om 10. 00 uur in Voorschoten. We zien alle trouwe lezers daar graag langs de lijn, dan heb je nog iets aan je zondag.

Tot volgende week, groet Michel.

Doelpunten
Peter Ha 2