sv Erasmus VE 2 – VCS VE1: 7-1

Voorafgaand aan de wedstrijd 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Jan den Dulk.

Onze trouwe supporter bij de thuiswedstrijden en de trotse vader van Willem. Met dit kleine eerbetoon wenst VE2 Willem en Daisy veel sterkte toe met het dragen van dit verlies.

Ondanks de vele regen in de afgelopen periode voetbalde we op een prima veld, met keurige belijning, met dank aan Tim. Wie heeft de 30 cm ontbrekende kalklijn ontdekt, niemand toch? Klopt want dat was op veld 2 aldus dezelfde Tim, aanwezig als supporter.

VCS een tegenstander zonder geheimen. De basis van vandaag was al prima op orde en daarnaast hadden we met de vele wissels nog meer mogelijkheden. Goed uit de startblokken ging VE2 en creëerde de eerste kansen, helaas bleven deze nog onbenut. Ook deze keer gold het cliché, dat het doelpunt dan aan de andere kant valt. De eerste actie van Angelo was niet zo’n fijne om de bal uit het net te halen. Later bleek overigens dat hij gedurende deze wedstrijd niet al te veel meer in actie hoefde te komen. Na de 0-1 mocht Willem aanleggen voor een penalty. Mooie poging maar de paal stond het doelpunt in de weg. Later die 1e helft lukte het hem wel om de 1-1 te scoren. Buitenspel of niet? Na uitleg aan de grens besloot de scheids het doelpunt goed te keuren. Een beauty overigens dat afstandsschot van Ergin. De rust in met een 2-1 voorsprong leverde een lekker gevoel op.

Verse krachten in de 2e helft bij ons en een zeer mat spelend VCS bracht ons deze week een ruime overwinning. Achtereenvolgens scoorde Umut, Engin, Ron, Engin en Umut en kwamen we tot deze zevenklapper. Een verdiende en mooie overwinning, het seizoen begint prima. Vasthouden zullen we maar zeggen.

Eerder die dag in de kleedkamer…. Tegen wie spelen we eigenlijk vroeg Max en spelen we uit of thuis. Hoezo MAXimale voorbereiding op de wedstrijd.

Later die dag op het veld…… Toen ik die vrije trap wilde nemen lag de verre hoek helemaal open, en toen ik schoot stond er opeens een kabouter bij de 2e paal. Ja toen was ik van slag en verdween de bal richting cornervlag! Verder alles goed Ron?

Tot volgende week,

groet Michel.