sv Erasmus VE 2 – Meeuwenplaat VE2 : 1-1

28-8-2016

Ook dit seizoen kunnen jullie de verrichtingen van Veteranen 2 weer volgen.

De transferperiode is door de technische staf succesvol afgerond. Het afscheid van Angelo, George en Mari werd als een flinke aderlating gezien. Met de komst van Hans, Peter, Ergin en op de valreep Ron zijn alle posities in het team weer dubbel bezet. Op dit vlak staat niets een grandioos seizoen in de weg. De volgende stap is om deze theorie te koppelen aan de praktijk. Zoals jullie begrijpen kan dat dus nog alle kanten op. Ambities zijn uiteraard om zo lang mogelijk mee te strijden om de titel in zowel de competitie als in de beker. Nou, dat wordt weer 29 wedstrijden genieten van de talenten van VE2.

Vrijdag 26 augustus was de traditionele start van het seizoen voor VE2. De opwachting bij het Schipluiden veteranentoernooi. Met een 3x gelijkspel en 2x verlies (met de kleinst mogelijke nederlaag), stelde we onszelf zeker niet teleur. Baggio wist als enige het net te vinden.

Zondag 28 augustus voor het “eggie”, de 1e bekerwedstrijd tegen Meeuwenplaat. Statistieken vooraf gaven een positieve balans. Van Meeuwenplaat hebben we, in de hele geschiedenis van voetbal, nog nooit verloren. Er tegen gespeeld nog evenmin. Aan het einde van de wedstrijd blijft deze waarheid nog steeds overeind. Nog lang niet compleet, maar wel met 3 wissels kon worden begonnen. Een wedstrijd in balans voor 2 teams die wel wilde, maar nog niet konden brengen wat er in zit. Combineren tot aan de 16 van de tegenstander goed. Het afronden nog onvoldoende. 1-0 achter bij rust en 1-1 de eindstand. De eerste stappen zijn gezet. En… de eerste doelpuntenmakers zijn bekend. (het meest besproken onderwerp onderling zullen we maar zeggen). Michel B. wist als enige het net te vinden. Fijn dat jullie ook weer van de partij zijn Cock als scheidsrechter en  Herman als grensrechter. Allebei foutloos, zoals vanouds.

Tot volgende week.

Groet Michel.