Patrick Puister (Erasmus zat) in gesprek met Haaglanden voetbal

“Het is duidelijk, wij spelen om te promoveren”

Patrick Puister debuteert als hoofdtrainer komend seizoen bij sv Erasmus. Saillant detail is dat hij ook Richard Douw en sv Loosduinen in 4B tegenkomt. Jarenlang vormde hij eerst bij HMSH en later bij sv Loosduinen een twee-eenheid met Douw

Toen Puister de indeling voor komend seizoen vernam, was zijn eerste reactie: ,,Het viel mij op, dat WateringseVeld/GONA – of misschien moet ik zeggen Kranenburg – niet in dezelfde poule is ingedeeld. Dat is aan de ene kant jammer, want dat zijn natuurlijk wel heel leuke derby’s. Aan de andere kant – en daar moet je ook eerlijk in zijn – scheelt dat weer een promotieplek voor andere ambitieuze clubs. Want het mag duidelijk zijn dat WateringseVeld/GONA natuurlijk de torenhoge favoriet is voor de titel in welke poule ze ook uit zouden komen…”

Lastig

,,Het is vooraf altijd lastig om aan te geven welke clubs in deze klasse de boventoon zullen gaan voeren. Maar logisch is dat de degradanten uit de derde klasse (sv Loosduinen en sv Houtwijk) mee doen om de titel. Verder denk ik dat de ploegen die ook vorig jaar in de top vijf speelden, het die twee ploegen heel lastig gaan maken. Ik denk dan aan RAS, DUNO, sv Madestein en min team sv Erasmus uiteraard…..”

Winnen

Puister begint dit seizoen ambitieus bij sv Erasmus, waar hij de opvolger is van Ron Eckhardt: ,,Ik speel altijd om te winnen en zomaar een jaartje meedoen past niet bij mij en niet bij de club. We gaan er alles aan doen om te proberen sv Erasmus in die felbegeerde derde klasse te krijgen. Of dat nu via een mogelijk kampioenschap of de nacompetitie is, dat maakt niemand wat uit. Maar duidelijk is dat we spelen om te promoveren.”