Oud VVP-lid Peter Litzouw (50) overleden

Deze week ontvingen wij het trieste bericht dat Peter Litzouw aan de complicaties van een buikgriep op veel te jonge leeftijd – vlak voor zijn 51ste verjaardag – is overleden.
Zeker de oud VVP-ers kennen Peter als een oprechte en trouwe VVP-er. Zijn roots lagen vroeger nadrukkelijk in het Zuiderpark. Zijn vader Piet – die enkele jare terug is overleden – heeft menig jaar in het eerste elftal van VVP gespeeld en menig jaar deel uitgemaakt van de elftalcommissie. Peter zelf was geen speler met een groot voetbaltalent, maar was wel een persoon waarop je op kon rekenen en zich altijd onverzettelijk inzetten in de jeugdteams waarvoor hij uitkwam. Hij heeft alle leeftijdsgroepen in de jeugdafdeling doorlopen. Vanaf de fusie met GDS is Peter buiten beeld geraakt. Zijn drukke werkzaamheden en het stichten van een gezin zette de club op een laag pitje. Peter had altijd een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar werk, gezin en ook zijn cluppie. Min of meer met de paplepel ingegeven vond hij het de normaalste zaak dat je je voor de vereniging moest inzetten. Decennia lang heeft hij zich ingezet als leider, jeugdkampleider, lid van tournooicommissie en jeugdtrainer. Enkele jaren terug is Peter met zijn gezin verhuist naar Aruba. Naar is vernomen leefde hij daar met zijn vrouw Esther Safira en drie kinderen in een prachtige omgeving en in een erg prettig klimaat. Hij heeft daar helaas maar kort van kunnen genieten. De warme steunbetuiging die van sociale media afgeleid kan worden geeft goed weer dat afscheid is genomen van een lief en warm mens, man, vader en vriend. Wij wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte met de verwerking van zijn verlies.

Namens het algemeen bestuur,
Renato Bernardon