Oud-trainer VVP/sv Erasmus Peter Hoet overleden

Wij hebben vernomen dat Peter Hoet deze week op 76-jarige leeftijd is overleden.
Peter Hoet was begin jaren 80 trainer van de A- selectie van VVP. Peter wist zich verzekerd van een goede spelersgroep in die tijd. Veel oud VVP-leden kenden Peter met name als fanatiek man met een goede kijk op voetbal. Peter verzaakte nimmer. Ongeacht het weer, er werd altijd getraind of gevoetbald al was het 10 graden onder nul. Peter wist altijd met trots te vertellen dat hij in zijn ADO tijd onder Ernst Happel had getraind. Zijn fanatisme en kijk op voetbal bracht hij maar al te graag over op de spelers. Altijd met een kwinkslag naar zijn voetbaltijd onder Happel met bekende spelers als Martin Van Vianen, Ton Thie en Aad Mansveld.
Spelers die van nature niet van lopen hielden, leerde dat wel bij Peter Hoet. “Als je niet kan rennen, kan je ook niet voetballen”, zei hij altijd op plagende toon. Peter heeft in zijn tijd een van de beste VVP-speler ooit- te weten Kenneth Monkou – begeleid naar en klaargestoomd voor de overstap naar het betaalde voetbal.
Na enkele jaren trouwe dienst en goede resultaten (alle seizoen meegedraaid in de top) moest Peter Hoet met pijn in zijn hart VVP verlaten. Maar een paar jaar voor de aankomende fusie met GDS was Peter Hoet snel overgehaald – in zijn nadagen als trainer – de A-jeugd van VVP te komen begeleiden. Ook toen lukte het Peter weer een goede voetballende groep aan zich te binden. Peter ging mee in de fusie en bleef in het eerste jaar als jeugdtrainer aan. John Houtman, Dennis van Riet, Tim Koers en Tony Toet hebben nog in een sterk voetballend A-team onder Peter mogen voetballen.
Wij bewaren fijne herinneringen aan de “kleine” en immer fanatieke trainer Peter Hoet. Dat hij moge rusten in vrede.

Namens sv Erasmus
Renato Bernardon