ODB VE3 – sv Erasmus VE 2: 2-3.

Zomer in de herfst, dat is mooi meegenomen. Het was uitstekend voetbalweer en daarbij gespeculeerd over een hoge opkomst. Ondanks een selectie van 25 man leek het bijna een lastige opgave om een compleet team het veld in te krijgen. Met de laatkomers erbij kwam het totaal op 13 spelers, genoeg om vol enthousiasme aan het seizoen te beginnen.

Heren, ik heb er van de week nog eens over nagedacht en ik denk dat 4-3-3 een prima systeem is voor deze wedstrijd. Zo dat was wel even een statement in de kleedkamer, maar zó overtuigend dat iedereen akkoord ging. Dat akkoord hadden we overigens op ieder willekeurig ander systeem gegeven, maar dat terzijde. Ook deze week waren er weer supporters op deze uitwedstrijd afgekomen. Bestuurlijke support van Hans aan de ene zijde en heer de Vos en Peter Esseveld aan de andere kant. Geweldig toch!

VE 2 begon prima aan de wedstrijd. Onder de lat verwelkomde wij onze nieuwe goalie Marco Hermans, die een prima indruk maakte met dit debuut. De eerste 10 minuten met veel balbezit en lekker op de helft van ODB. Wellicht nog iets te gehaast allemaal waardoor het soms wat onnauwkeurig was. Ondertussen natuurlijk wel even uitkijken dat we verbaal rustig bleven, waar heel even sprake leek te zijn van opmerkingen tegen de leiding, maar de scheidsrechter floot verder prima. Het zelf corrigerende vermogen binnen het team bracht al snel de oplossing, want de sportieve gezelligheid staat hoog in het vaandel.

Dan het scoreverloop van de eerste helft: 1-0, 1-1, 2-1 en 2-2 bij rust. Alles eerlijk verdeeld. Fijne doelpunten van onze zijde door Baggio en Umut.

De 2e helft met Ron in het team bracht de extra rust in het spel die we nodig hadden. De onbedoelde handsbal van ODB leverde ons een penalty op. De rust himself, we spreken nog steeds over Ron, ontfermde zich over dit karwei. De droom om zijn eerste balcontact om te zetten in een doelpunt ooit, leverde blijkbaar iets te veel druk op bij deze routenier. De droom leeft voort en het doelpunt bleef uit, want de bal werd door de keeper gestopt. Dit hele tafereeltje is overigens door zoon lief keurig gefilmd. De beelden zijn naar verluid op straffe van, onthouding van zakgeld, van you-tube verwijderd met een algeheel verbod om deze aan wie dan ook af te geven. Gezegd hebbende dat wij dit als flauw ervaren dachten we hier mee klaar te zijn! Maar dan na afloop zeg, wat overkomt ons allemaal qua uitleg. Ik doe een poging, op het risico af dat ik het zelf niet meer begrijp.

De uitleg. Een voetbaldoel is 7,32 breed en 2,44 hoog, ofwel heeft een oppervlakte van 17,86 m2. Daar mag je een keeper van 2 m2 van aftrekken en in het geval bij ODB zelfs 4 m2. Resteert een oppervlak van 13,86 m2, 6,93 m2 links van de keeper en 6,93 m2 rechts van de keeper om te scoren met een bal van ca. 30 cm. Bij korfbal is dit anders. Daar is de omtrek van de korf 1 cm groter dan de omtrek van de bal. Vraag van Ron waarom scoren ze daar wel en lukt het mij niet? Beetje rare vraag toch Ron?

Dan kan ik net zo goed uitleggen van wie het kind van gescheiden ouders is. Die vergelijking gaat namelijk ook mank, of niet?  Nou, wij hadden een Tante Toos en een Ome Leo en die hadden een zoontje, Kareltje. Ze gingen scheiden, van wie was Kareltje; van Toos of Leo? Nou, Tante Toos meteen kwaad, die
zegt: “Van mij natuurlijk. Ik heb negen maanden met zo’n toeter rondgelopen, en die Leo heb nooit naar Kareltje omgekeken, Kareltje is van mijn.” En daar waren we het allemaal mee eens.
Kijk ‘es Toos, ik heb hier een knaak. Ken je ’t nog volgen? Stel, ik doe die knaak in een sigarettenautomaat en d’r komt een pakkie sigaretten uit, van wie is het pakkie sigaretten, van mijn of van de automaat?”
Is die knaak overal gevallen, jongens?!?! Zo ging het. Dan zei hij: “Leo heb die knaak d’r in gedouwd, Kareltje is van Leo, klaar.”

Ondertussen ging de wedstrijd lekker door en bleek de conditie van doorslaggevende betekenis in ons voordeel. Willem schoof zijn eerste treffer van het seizoen binnen en zo werden de eerste 3 punten van dit seizoen veilig gesteld.

Tot volgende week, groet Michel.

Doelpunten
Peter Ha 2 Max 1 Willem D 1