Mobiel digitaal wedstrijdformulier

Met ingang van het seizoen 2017-2018 gaat het amateurvoetbal over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone gaan.

Het mobiel digitaal wedstrijdformulier is een nieuwe ontwikkeling in het digitale tijdperk. Sinds dit seizoen wordt de app gebruikt in het zaalvoetbal. De resultaten en de ervaringen van voetballers, bestuursleden en scheidsrechters zijn zo positief, dat de KNVB heeft besloten om al met ingang van het volgende seizoen volledig over te gaan op het mobiele wedstrijdformulier.

Met deze app kost het invullen van de wedstrijdformulieren minder tijd en moeite. Dit betekent vooral minder administratief werk voor vrijwilligers.

Via bijeenkomsten, online informatie en persoonlijk contact worden alle verenigingen en wedstrijdofficials dit voorjaar voorgelicht over de introductie van het mobiele digitaal wedstrijdformulier.

Onderdeel van de Wedstrijdzaken-app zijn ook de digitale spelerspassen. Hierdoor worden de huidige plastic spelerspassen met ingang van volgend seizoen afgeschaft. Nadere informatie volgt.