Goed weekend voor sv Erasmus

Erasmus 1 – DUNO 1 (2-1)

Afgelopen zaterdag (18 maart) was het voor de selectie van sv Erasmus een goed weekend. Waar Erasmus 1 wist verdiend te winnen van DUNO 1, wist Erasmus 2 gelijk te spelen tegen koploper Westlandia.

Dat Erasmus 1 vorige week tegen Laakkwartier een totale offday had was wel duidelijk. Het was dus ook de taak om dit tegen DUNO recht te trekken en te laten zien dat Erasmus nog steeds mee doet voor een plek in de nacompetitie, dan wel de derde periode.

In de eerste helft had Erasmus het betere van het spel, bij vlagen goed combinatievoetbal en werd er goed druk gezet op de helft van tegenstander DUNO. Erasmus dwong DUNO, wat niet naar Easmus kwam om te voetballen, achteruit. Het was dan ook Erasmus die de beste kansen kreeg. Twee goede kansen gingen er uiteindelijk niet in. In de eerste helft ook één gevaarlijk momentje voor het doel van Erasmus, maar Tim Geurse reageerde attent en kon bal makkelijk pakken.

In de tweede helft dan ook de taak om het goede spel van de eerste helft door te trekken. Tien minuten na rust wist Erasmus haar overwicht dan eindelijk te belonen. Stephan de Roode zorgde voor de 1-0 voorsprong.

Na de 1-0 moest DUNO wel ietswel de gelijkmaker forceren en kreeg dan ook een goede kans op de 1-1, maar zag het schot in het zijnet belanden. Een kwartier wederom wist Stephan te scoren, 2-0.

Alles zag er naar uit dat Erasmus de wedstrijd gemakkelijk kon uit voetballen. Toch viel de 2-1. Een blessure aan de de kant van Erasmus leidde ertoe dat de bal over de zijlijn werd geschoten. Waar Erasmus de bal terug verwachtte ging DUNO door, 2-1. En zo werd het toch nog spannend. DUNO speelde alles of niets en kreeg nog één goede kans. Die werd echter weggeschoten door aanvoerder Maikel van wijngaarden.

Opstelling: Tim Geurse, Dylan Jakobs, Maikel van Wijngaarden,  Jochem Pronk, Sean Korte, Jeffrey Vreeswijk, Daniel Kooijenga (Tom Honders), Jamal Elouarti, John Reijntjes, Stephan de Roode (Kasper Koers), Abdel Aznai (Roell Brute).

Door relatief gunstige uitslagen op andere velden kon Erasmus weer een plekje opschuiven in de ranglijst. Volgende week wacht een uitwedstrijd bij nummer 2 RAS.

Erasmus 2 – Westlandia 3 (2-2)

Westlandia 3 is de ploeg die ruim aan kop gaat in de competitie. Met slecht 2 verliespunten voor de wedstrijd tegen Erasmus 2 kan je zeggen dat het moeilijk word om dit team te verslaan.

Toch hield Erasmus 2 goed stand, met een 1-1 ruststand kreeg de ploeg hoop op een goed resultaat. Na rust kwam Westlandia op een 1-2 voorsprong, het zag er dan ook naar uit dat Westlandia de overwinning binnen ging slepen. Maar in de 90e minuut kwam het doelpunt er voor Erasmus 2.

Het gelijkspel werd dan ook gevierd als een overwinning.