Foreholte VE1 – sv Erasmus VE 2: 7-2

Een ding mag nooit maar dan ook nooit gebeuren en dat is, uit verliezen tegen Foreholte.

Aldus de legendarische woorden van Ruud van der Meer. Na het gezinsontbijt op zondagochtend kwam hij VE2 met een bezoekje vereren. Frank en Riccardo Koers waagde de tocht naar Voorhout per racefiets. En zo kan VE2 wekelijks rekenen op trouwe supporters die de weg naar VE2 weten te vinden, waar er dan ook wordt gevoetbald, en daar zijn wij natuurlijk weer hartstikke blij mee.
Vooraf werd in de kleedkamer ruime aandacht besteed aan de nieuwe VE2 telg van de familie Los. Als hij later over dezelfde (voetbal) talenten beschikt als zijn vader Patrick dan zit het wel goed met de toekomst van de sv Erasmus. Namens geheel VE2 nogmaals gefeliciteerd ondersteund met mooie woorden van Peter en uiteraard een presentje voor de kleine man.

Het begin zag er deze week veelbelovend uit. Met een heuse 4-3-3 formatie als strijdplan en ook nog fanatiek toegelicht in de kleedkamer. De bal ging prima door de ploeg en er werd vooruit gedacht en gespeeld. Dit taalgebruik even voor de kenners onder ons. En natuurlijk hoeft niemand aan Max het verschil uit te leggen tussen een voorzet en schot op doel. Zijn lob over de keeper leverde namelijk wel even mooi onze voorsprong in de wedstrijd op. 0-1. In de verder gelijkopgaande 1e helft wist Foreholte 2x te scoren en gingen we aan de thee met een 2-1 achterstand.

Misschien toch terug naar 4-4-2 gonsde het inde rust? Ach wat maakt het ook allemaal uit. 4-4-3 of 4-4-2 gewoon het balletje in de ploeg houden en vanuit de eigen mogelijkheden spelen. Kans genoeg op een mooie uitslag. Na 3 minuten aan alle illusies een einde. Balverlies, counter tegen en 3-1 achter. Toch nog hoop toen de goed leidende scheidsrechter  een penalty in ons voordeel gaf. Koele trap en 3-2 van de voet van Marco V. Dit bleek helaas ons laatste wapenfeit. Iets te veel fouten aan onze kant en het onbenut laten van kansen werden ons fataal. De wedstrijd werd afgesloten met een 7-2 nederlaag.

Desondanks toch nog 3e in de bekercompetitie. Zo dan hoeven we ons daar niet meer druk om te maken, stel je voor dat we door waren, daar moet je toch niet aan denken. Nu kunnen we ons vol goede moed op het nieuwe seizoen richten.

Wat verder nog op viel is dat er iets te veel tegendoelpunten vallen uit balverlies van VE2. Dat is blijkbaar ons verbeterpunt. Wat kan ons feitelijk nog gebeuren de komende 22 wedstrijden.

De vervolgverhalen voor dit spannende jongensboek krijgen uiteraard weer een wekelijks vervolg.

U kunt ons overigens niet volgen op twitter, facebook en andere social media.

Kom voor een Meet and Greet met VE2 gewoon effe bij ons langs de lijn of gedurende de 3e helft.

Zo maar vernomen na afloop.

Oppassen geblazen iedereen want…. de besmettelijke vlektyfus is weer in het land.

Verder alles oké.

Tot volgende week, groet Michel.

Doelpunten
Peter Ha 2 Marco V 1