ErasmusJO11 vergeet te winnen

Vorige week zaterdag de uitwedstrijd tegen Wateringseveld. Zoals gebruikelijk eerst de opdrachten voor de wedstrijd doorgenomen. Proberen zo snel mogelijk de bal van de tegenstander af te pakken, op je eigen positie blijven staan en naar voren ingooien (dat ging vorige week niet goed met een tegendoelpunt als resultaat). Met een paar belangrijke afwezigen werd de wedstrijd goed begonnen maar één snelle aanval van de tegenstander leverde wel een tegendoelpunt op. De tweede helft was nog maar net begonnen of het 2e schot op ons doel was ook raak. Hadden wij geen kansen dan ?… jazeker maar lat, doelman en klutsballen stonden een doelpunt van ons in de weg. Met nog 10 minuten te spelen alles op de aanval en zo snel mogelijk de bal afpakken lukte prima en dat leverde 2 mooie doelpunten op. De winnende goal bleef helaas uit.
Deze week de eerste thuiswedstrijd met een bespreking vooraf met alle ouders erbij over opstelling en wie en waarom als eerste reserve zou staan. En nu als opdracht vooral veel aanvallen en schieten op het doel wanneer mogelijk. Dit werd behoorlijk goed uitgevoerd alleen stond het vizier niet altijd op het doel gericht. Dat deed de tegenstander beter en een 2-0 achterstand met de rust was het gevolg. Onder positieve aanmoedigingen van de ouders werd de 2e helft prima ingezet met een verdiend doelpunt als resultaat. Hierna veel aanvallen van Erasmus en meer schoten op doel. Wonderbaarlijk ging er helaas geen één van in. Na de 1-3 nog een pegel onderkant lat waarvan de spelers/speelsters aangaven dat de bal wel zeker de achterlijn had gepasseerd. Helaas geen doelpunt volgens de goed leidende scheidsrechter. De kopjes gingen hangen en in de laatste minuut vlogen er nog 2 bij ons in. Leuke spannende wedstrijd met 2 sportieve teams, een goed leidende scheidsrechter en enthousiaste ouders. Aanstaande zaterdag weer een thuiswedstrijd tegen Verburch..