Erasmus zondag krijgt steeds meer vorm

Gisteren werd de oefenwedstrijd tegen OLIVEO zat 1 gewonnen met 2-1 en was de eerste officieuze overwinning een feit. OLIVEO ook een ploeg in opbouw liet zien dat zij over een goed voetballend elftal beschikte. Erasmus had de eerste 30 minuten het moeilijk waarin OLIVEO het overwicht niet in doelpunten kon uitdrukken en Erasmus  met kunst en vliegwerk stand wist te houden.

Na 30 minuten kwam Erasmus beter in de wedstrijd en kreeg een aantal kansjes. Het was een eigen doelpunt van OLIVEO wat de ruststand op 1-0 bracht. Na rust een beter Erasmus, kwam goed uit de startblokken en het werd zowaar een echte wedstrijd op het scherpst waarin Erasmus niet bang was om felle duels uit te vechten.

Een schitterende vrije trap van Metin van zo’n 25 meter zorgde voor de 2-0. Kort daarop scoorde OLIVEO uit een strafschop toegekend door de uitstekend fluitende scheidsrechter Ruud van Zanten, die zijn handen nog vol had aan de laatste minuten waarin Erasmus met hand en tand de voorsprong met succes verdedigde waarin harde (maar faire) duels niet geschroomd werden.

Goed te zien dat de groep steeds meer naar elkaar groeit maar ook bereid is voor elkaar te gaan en de volle 90 minuten.

Afgelopen zondag is daar ook gericht geoefend op mn de afwerking en balsnelheid. Een ingelaste oefenpot tussen Erasmus 1 en Erasmus 2 werd hiervoor benut waarin al duidelijk werd dat we wel degelijk kunnen afronden, snel kunnen omschakelen en ook het samenspel was redelijk maar bovenal de sfeer tussen alle spelers, begeleiding en supporters viel op.

We kunnen terugkijken op een succesvolle week en moeten dit verder uitbouwen.