Erasmus zaterdag verliest eerste wedstrijd

Zaterdag verloor Erasmus op eigen veld haar eerste competitiewedstrijd van GSC Esdo. Waar Erasmus met rust nog een voorsprong van 2-0 op het scorebord zag staan, gaf het de wedstrijd in de tweede helft compleet uit handen. Eindstand 2-4.

Erasmus begon niet scherp aan de wedstrijd, voetballend liep het niet zo als het zou moeten. Toch pakte Erasmus na 20 min de voorsprong. Op assist van Remco Palstra kon Stephan de Roode aantekenen voor de 1-0.

Na een half uur spelen dacht GSC Esdo de gelijkmaker binnen te schieten, deze werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Na de afgekeurde goal was Erasmus op zoek naar de 2-0. En in de 35min scoorde Remco Palstra, op aangeven van Herman van de Keuken, de 2-0. Voor rust werd het nog spannend. Een goede redding van Tim Geurse en een interceptie van Dylan Jakobs zorgde ervoor dat de ruststand bij 2-0 bleef.

Na rust kreeg Erasmus al snel een tegendoelpunt om haar oren, in de 50e minuut maakte GSC Esdo 2-1. En zo werd het direct spannend. Na de 2-1 kregen beide ploegen niet echt kansen, tot de 70 min. Erasmus kreeg een penalty om de wedstrijd op slot te gooien. Echter keerde de keeper de inzet van Rami Abdelrazak. Dit gaf GSC Esdo hoop om een resultaat te behalen en greep die kans ook met beide handen aan. Want in de slotfase ging het hard, in een tijdsbestek van 10 min scoorde GSC Esdo 3 keer. Eindstand 2-4.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Wanica Stars, een goed moment voor Erasmus om zich te revancheren. Wanica Stars verloor namelijk de eerste wedstrijd met 4-1 van RAS.

Opstelling: Tim Geurse, Dylan Jakobs, Bertus Flaman, Mo Aydin, Jochem Pronk, Ron Spaans, Tom Honders, Herman van de Keuken, Rami Abdelrazak, Stephan de Roode, Remco Palstra
Wissels: Jeroen Kok, Delano van den Bosch, Kasper Koers